|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
cykanie krokowca |
Autor |
Wiadomość |
emix
Nowy Forumowicz
Auto: g1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2011, 21:10 cykanie krokowca
|
|
|
Witam !!! Mam problem z silniczkiem krokowym , po przekręceniu kluczyka na zapłon nie gaśnie CE i cyka cały czas krokowy (wtedy nie mogę odpalić miśka) jak kilka razy wyłączę i wyłączę zapłon to CE zgaśnie (krokowy już nie stuka) i mogę odpalić auto jakby nic się nie stało , silnik pracuje równo , a jak jest zimny jest ssanie . Proszę o jakieś rady, może już ktoś się spotkał z podobnym problemem!!!! Z góry dziękuję!!!! |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 28-02-2011, 22:26
|
|
|
Zdejmij krokowca i go wyczyść ... |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-03-2011, 00:38
|
|
|
masz problem z przekaźnikiem ECU/Pompy paliwa a nie krokowym, krokowy spalony, odpięty, przyklejony, zatkany, stopiony, zjedzony, zardzewiały ani żaden inny nie spowoduje braku możliwości odpalenia auta, poza tym sprecyzuj trochę "nie mogę odpalić", rozrusznik kręci ładnie, kontrolki na desce świecą, ale auto nie odpala tak?
pożycz od kogoś na podmiankę na chwilę przekaźnik główny, dojście do niego jest po odkręceniu zaledwie prawego boczku konsoli środkowej, duży metalowy przekaźnik przykręcony do "rusztowania" konsoli środkowej (dokładnie taki)
po jego wymianie próbuj czy za każdym razem odpala auto, jeżeli będzie ok, a krokowy dalej będzie bzyczeć nieustannie na zapłonie czasami, tak jak kolega lombard mówi, czyszczenie krokowego i jego komory trzpienia
[ Dodano: 01-03-2011, 00:39 ]
aha, zapomniał bym najważniejszego:
na litość boską, CE świeci to migamy, migamy, migamy!! (parodia "ściągamy, ściągamy...")
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60508
daj znać jaki błąd wymiguje CE |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
emix
Nowy Forumowicz
Auto: g1
|
Wysłany: 01-03-2011, 15:45
|
|
|
dzięki za odzew w temacie!!! Sprawa załatwiona , dwa kondziorki w sterowniku wylały już wymienione , Misiek śmiga!!! jeszcze tylko ustawić obroty. Pozdro !!!!! |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-03-2011, 21:09
|
|
|
to nie wyjaśnia problemu nieodpalania ale dobra... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|