|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Kopci... |
Autor |
Wiadomość |
2chol [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2007, 16:46 [Cari 1.9TD] Kopci...
|
|
|
Witam,
Mam problem z autem. Wiem że wałkowany problem był ostro ale nie mogę dojść co i jak.
A więc:
samochód jak sie odpala nie równo chodzi po przejechaniu koło 5 min. zaczyna tracić kompletnie moc obroty mu spadają blisko 500 i mocno dymi w barwie lekko niebieskiej. Jak sie autko nagrzeje pochodzi trochę wszystko wraca do normy i można jeździć swobodnie.
W samochodzie wcześniej był robiony rozrząd z planowaniem głowicy itd.. (gdyż zerwał sie pasek w czasie jazdy).
Z wiadomości od kolegi z forum (carisma1) dałem dziś do warsztatu auto by sprawdzili mi 1. Luzy zaworowe. 2. Powietrze w paliwie 3. Zawór wyprzedz. wtrysku. i czekam co powiedzą.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak.....
Proszę o pomoc.
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2007, 18:30
|
|
|
Czy miałeś sprawdzaną głowice, po planowaniu, na szczelność? Nie chcę straszyć oczywiście, ale coś podobnego miałem w nissanie, po zerwaniu paska był robiony silnik - podobne objawy jak u ciebie - po rozgrzaniu chodził całkiem przyzwoicie. Z miesiąca na miesiąc było gożej, przy drógiej rozbiórce silnika daliśmy głowicę na sprawdzenie i okazało się że była pęknieta.
[ Dodano: 22-03-2007, 18:31 ]
Oczywiście innych przyczyn (drobnych) może być 100. Życzę powodzenia. |
|
|
|
 |
2chol [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2007, 10:40
|
|
|
dokładnie ponoć mam gdzieś mikropęknięcie głowicy albo (pekniecie na silniku zapomniałem słowa) stwierdzono to po tym że dymi na biało i brakowało trochę wody w układzie (((( powiedzcie co robić na pewno auta nie sprzedam bo kto mi go kupi i za ile ......
POZDRAWIAM
[ Dodano: 26-03-2007, 14:04 ]
jednak zawór wyłączyli i chodzi ładnie ale jak TRAKTOR nazwali go elektrozawór pompy wtryskowej czy gico bo chcę dzwonić by zamówić
[ Dodano: 26-03-2007, 14:17 ]
i jak by ktoś dał namiar na ten zawór bo oczywiscie problem z tym a na forum szukałem są linki ale juz nie aktualne |
|
|
|
 |
romus 1980 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Karaoke [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 13:37
|
|
|
Hejka,
mam podobnie tzn. autko straciło moc 1500 to wszystko co jest w stanie osiągnąć do tego dymi - ale w oim przypadku niestety o barwie bardziej zbliżonej do koloru czarnego niż niebieskiego ....
Cały czas świeci się sonda lambda.
Dopiero ja jutro mam umówioną wizytę w serwisie - chcę sprawdzić wszystkie błędy (kawałek do przejechania jest), ale nie wiem czy w ogóle powinnam autkiem jeździć .....
|
|
|
|
 |
|
|