|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:40 |
[MSS DID] SILNIK Katalizator pękł...pomóżcie kobiecie |
Autor |
Wiadomość |
nataniela [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 12:58 [MSS DID] SILNIK Katalizator pękł...pomóżcie kobiecie
|
|
|
Witam wszystkich, jestem właścicielką Space Stara 1,9 DID i pękł mi spaw na katalizatorze. I mam problem, nie mam pojecia jaki kupić nowy. Wszędzie pytają o numery oryginalnego - ja ich nie znam. Nie wiem czy szukać uniwersalnego czy oryginalnego (ten pewnie drogi). Wogóle nie wiem jak się zbrac za szukanie odpowiedniego, z jednej strony wiele ich w necie ale z drugiej nie wiem jakie pasują....Pomóżcie mi...
Lila |
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 13:34, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 05-04-2007, 13:31 Katalizator
|
|
|
Może zacznij od telefonu do naszego forumowego dostawcy części japaneze. Może nawet jak nie będzie miał takiego katalizatora to podpowie jakie numery powinien mieć i może w ten sposób dojdziesz do zamiennika. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 05-04-2007, 14:18
|
|
|
Ponadto jeżeli nie japaneeze to proponuję zamiennik w granicach ok. 400zł powinien być już całkiem solidny.
Oczywiście orginał to sobie daruj ze względu na cenę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
nataniela [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 14:33
|
|
|
Dzwoniłam do japaneze, on nie handluje katalizatorami, ale poszuka namiarów na zamienniki. Własnie jak szukałam wczesniej zamienników to mnie zbywano, pytano o numery lub mówiono wprost, że w Polsce zamiennika do MSS DID 2002 nie znajdę i wciskali oryginał za min. 1000,00. Oczywiscie to dla mnie b.dużo..... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 05-04-2007, 14:42
|
|
|
hmmm - pomyslmy - przeciez katalizator to stalowa puszka z wkladem
zakladajac, ze wklad jest dobry a pekla obudowa, to przeciez mozna sprobowac ja pospawac - w koncu katalizator nie jest odlewem, lecz jest spawany fabrycznie - moze akurat pekl na spawie? |
|
|
|
 |
nataniela [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 14:49
|
|
|
no własnie też tak pomyślałam, pojadę do mechanika i zobaczę co mi powie, czy da sie pospawać. |
|
|
|
 |
|
|