|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASX 1.8did jaki polecacie olej? |
Autor |
Wiadomość |
shelby
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2019, 00:12 ASX 1.8did jaki polecacie olej?
|
|
|
Witam panowie:) !!!
planuje wymieme wszystkich filtrow i oleju i zastanawiam sie jaki olej lejecie i polecacie do swoich ASXow.
Moj ASX jest z 2011 i mam ok 75kkm i zastanawiam sie czy lepszy jest 0w40 czy 5w40 i jakiej marki olej wg WAS jest najlepszy
dzieki za info |
|
|
|
 |
camel88
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD
|
Wysłany: 03-04-2019, 18:19
|
|
|
marka oleju nie ma znaczenia, ważne żeby spełniał wymogi specyfikacji do danego silnika, ja swojego 1.8 DI-D zalałem Motulem 8100 X-Clean 5W30 C3, niskopopiołowy dla samochodów z filtrami cząstek stałych, w instrukcji masz podaną specyfikację |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 643 Skąd: Nowy Sacz
|
Wysłany: 19-04-2019, 12:28
|
|
|
Ja mam ten silnik i zawsze próbowałem zalewać go dobrym olejem i proponowany Motul nie jest zły ostanie lata zalewam Milersem o podobnej specyfikacji, ważne by był nisko popiołowy i klasa od C3 |
_________________ pablo diablo |
|
|
|
 |
|
|