|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Druga usterka po 16 miesiącach jazdy (1st wyciek z kolumny) |
Autor |
Wiadomość |
klapek
Forumowicz
Auto: V80 Alpine Edition
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2017 Posty: 150 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 08-04-2019, 10:34 Druga usterka po 16 miesiącach jazdy (1st wyciek z kolumny)
|
|
|
Uff, ale miałem "fuksa", wyskoczyłem do Poznania i zauważyłem tam, delikatny wyciek oleju.
Przejechałem tak 500km, i po powrocie zamiast na warsztat, to nieplanowane kolejne 300km...
W niedzielę wjechałem na kanał, odkręciłem osłonę i widzę że kapie z węża od magistrali AT/chłodnica.
Wąż gumowy wyglądał ok, więc myślę że zmienię opaski i będzie po temacie.
Zdejmuję górną opaskę a rurka w tym momencie oderwała się razem z wężem...
Strzeliłaby w trasie i cały olej ze skrzyni wyrzuciło by na drogę a mi zostałaby "laweta"...
Pajero cierpliwie aż wrócę do domu i będę miał czas na naprawę
Naciągnąłem dłuższy wąż gumowy i skręciłem porządnie - działa, ale rurkę wolę wymienić na nową. Gdzie znajdę ową? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-04-2019, 14:10 Re: Druga usterka po 16 miesiącach jazdy (1st wyciek z kolum
|
|
|
klapek napisał/a: | Uff, ale miałem "fuksa", wyskoczyłem do Poznania i zauważyłem tam, delikatny wyciek oleju.
Przejechałem tak 500km, i po powrocie zamiast na warsztat, to nieplanowane kolejne 300km...
W niedzielę wjechałem na kanał, odkręciłem osłonę i widzę że kapie z węża od magistrali AT/chłodnica.
Wąż gumowy wyglądał ok, więc myślę że zmienię opaski i będzie po temacie.
Zdejmuję górną opaskę a rurka w tym momencie oderwała się razem z wężem...
[url=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e41326d7e433.png]Obrazek[/url]
Strzeliłaby w trasie i cały olej ze skrzyni wyrzuciło by na drogę a mi zostałaby "laweta"...
Pajero cierpliwie aż wrócę do domu i będę miał czas na naprawę
Naciągnąłem dłuższy wąż gumowy i skręciłem porządnie - działa, ale rurkę wolę wymienić na nową. Gdzie znajdę ową? |
zadzwon 602673905 |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
klapek
Forumowicz
|
Wysłany: 27-05-2019, 09:29
|
|
|
Kolejne kilometry na liczniku i znów pierdołka..
Ramię wycieraczki od kierowcy strony postanowiło zakończyć współpracę.
Przyczyną jest złącze kulowe cięgła mechanizmu wycieraczek. Plastikowa obudowa się wytarła i cięgła się rozpinają... Nie miałem czasu na rzeźbę, więc szybko kupiłem u Zbyszka zamiennik za 340zł. Wczoraj zamontowałem i temat zamknięty.
Mam teraz stare na wzór, to w wolnej chwili dopasuję jakieś połączenie kulowe, aby były na zapas.
Miłego! |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 27-05-2019, 10:10
|
|
|
klapek napisał/a: | Mam teraz stare na wzór, to w wolnej chwili dopasuję jakieś połączenie kulowe, aby były na zapas. |
Szkoda czasu - typowy patent w Japończykach - niejeden już próbował - musi być ten oryginalny plastik . Sam plastik jest chyba taki sam jak w Almerze albo Daewoo - pewnie jest jeden producent tego szajsu na całą Azję i Japonię - ale kupowanie, wydłubywanie i przekładanie nie ma sensu Z drugiej strony jak wymieniłeś to powinno starczyć na parę lat. |
|
|
|
 |
klapek
Forumowicz
|
Wysłany: 27-05-2019, 12:03
|
|
|
jepm napisał/a: | Z drugiej strony jak wymieniłeś to powinno starczyć na parę lat. |
Pewnie tak. |
|
|
|
 |
|
|