Schemat podciśnień Pajero 2.8 SS manual |
Autor |
Wiadomość |
mar4x4cin
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2019, 21:07 Schemat podciśnień Pajero 2.8 SS manual
|
|
|
Witam. Ma ktoś może schemat podciśnień do pajero , mam problem z napędem siłownik nie rozpina przodu, nie ma też napięcia na elektrozaworach. Czujnik na reduktorze też nie jest podłączony, tylko nie wiem który bo jest kilka, może to mieć wpływ na sterowanie tymi zaworkami? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 09-04-2019, 22:16
|
|
|
mar4x4cin napisał/a: | siłownik nie rozpina przodu | jak stwierdziłeś że nie rozpina ?? Jeśli po kontrolkach na desce to najpierw sprawdź/zmień żarówki. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
mar4x4cin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-04-2019, 10:38
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie tematem. Kontrolki swoją drogą, na kanale zdjąłem gumę z siłownika który zapina przedni napęd i zobaczyłem że nie działa tzn. jest zapięty przód. Dodam że siłownik raczej jest sprawny, ręką mogę przesunąć ten bolec (choć sprężyna jest dość mocna) wtedy napęd się rozpina i można swobodnie kręcić przednim wałem. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 10-04-2019, 14:37
|
|
|
mar4x4cin napisał/a: | Dzięki za zainteresowanie tematem. Kontrolki swoją drogą, na kanale zdjąłem gumę z siłownika który zapina przedni napęd i zobaczyłem że nie działa tzn. jest zapięty przód. Dodam że siłownik raczej jest sprawny, ręką mogę przesunąć ten bolec (choć sprężyna jest dość mocna) wtedy napęd się rozpina i można swobodnie kręcić przednim wałem. | Zrób to samo przy pracującym silniku A najprościej jakaś górka, jakiś piasek zaciągnięty ręczny i zobaczysz czy faktycznie przód bierze. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
mar4x4cin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-04-2019, 16:04
|
|
|
Ale ja nie mam problemu z zapinaniem napędu, działa normalnie w każdej pozycji i 4h itp. Tyle że w pozycjii 2h mimo że napęd nie idzie z reduktora to wał się kręci bo siłownik odpowiadający za zapinanie przodu nie ma sterowania. Zwiększa to opory toczenia, tak jakby w patrolu zapiąć sprzęgiełka manualne i wyłączyć 2h, po to są sprzęgiełka żeby samo koło się kręciło a nie cały kosz mostu, tyle że ten SS nie ma sprzęgiełek tylko siłownik problem jest albo z elektryką albo podciśnieniami dlatego szukam schematu |
|
|
|
 |
rob123
Nowy Forumowicz
Auto: P2 2.8 D Long
|
Wysłany: 17-04-2019, 23:10
|
|
|
U mnie byla przegnita ta puszka metalowa, zabite elektrozawory syfem te na blotniku. I chyba krociec przegnity. Tez mi nie rozpinalo przodu. Zbiorniczek wymienilem, zaworki udalo sie przczyscic uruchomic. Wymienilem wezyki na nowe i dziala.
http://tcase.rsgear.com/articles/1997_11.pdf |
|
|
|
 |
|