Zbiornik Paliwa Laminat/Kevlar gdzie kupić?? |
Autor |
Wiadomość |
Patant
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3,2 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2019, 05:56 Zbiornik Paliwa Laminat/Kevlar gdzie kupić??
|
|
|
Witam poszukuje zbiornika paliwa do Pajero 4 3,2 DID 2007 r z laminatu lub kevlaru, gdzie warto kupić ??? |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-04-2019, 08:05
|
|
|
Szukaj na E-pajero lub allegro |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
Patant
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-04-2019, 08:31
|
|
|
ruks napisał/a: | Szukaj na E-pajero lub allegro |
- tak właśnie robię podobno allegrowe się rozklejają i mało przekonująco wyglądają pod względem wykonania i bez gwarancji a na e pajero jest metalowy za ok 1900 zł i nie wiem czy z nim po czasie nie będzie problemu dlatego pytam czy ktoś coś mógłby polecić |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

|
Wysłany: 10-04-2019, 08:38
|
|
|
Poczytaj całe forum, jest sporo o zbiornikach, zwłaszcza w dziale Pajero III. Ja mam kevlarowy z E-pajero i narazie jeżdżę ale zbyt krótko żeby wyrobić sobie jakąś opinię. Te metalowe chyba już są bez powłoki, która uszkadzała pompy w PIII |
 |
|
|
|
 |
Patant
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-04-2019, 18:01
|
|
|
Zbiornik zamówiony z kevlaru z 2 letnia gwarancja koszt 2000 zł oddajesz stary do przekładki wnętrzności jeżeli ktoś chętny mogę podać namiary...
Produkty tej firmy wyglądają na solidne i starannie wykonane a sam właściciel firmy lata pajero 4 ze zbiornikiem własnej produkcji |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-04-2019, 14:09
|
|
|
ruks napisał/a: | Poczytaj całe forum, jest sporo o zbiornikach, zwłaszcza w dziale Pajero III. Ja mam kevlarowy z E-pajero i narazie jeżdżę ale zbyt krótko żeby wyrobić sobie jakąś opinię. Te metalowe chyba już są bez powłoki, która uszkadzała pompy w PIII |
Ale mamy i metalowe bez powłoki sporo tansze. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Wasyl1969
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Parjero 4 3,2 2008r
|
Wysłany: 14-06-2019, 20:28
|
|
|
A tak swoją drogą mam pytanie: Od kiedy montowali zbiorniki bez tej chorej powłoki? |
_________________ Troszkę zwariowany (już po pobycie na oddziale newcicowym w Otwocku) posiadacz Pajero IV |
|
|
|
 |
kkkamil
Forumowicz
Auto: Pajero IV 3 drzwiowe
|
Wysłany: 14-06-2019, 22:54
|
|
|
O. Właśnie: jak się dowiedzieć czy ma się ta powłokę? Ja mam akurat 2007 więc pewnie mam ale jak to sprawdzić?
Moim skromnym zdaniem 12 lat to kupa czasu... Jak by się miało coś zepsuć to już by się zepsuło... Ale może się mylę w kazdym razie jedni mówią że tylko trójki miały ten problem, inni że 4 też... Bądź tu mądry... |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

|
Wysłany: 16-06-2019, 23:06
|
|
|
kkkamil napisał/a: | O. Właśnie: jak się dowiedzieć czy ma się ta powłokę? Ja mam akurat 2007 więc pewnie mam ale jak to sprawdzić?
Moim skromnym zdaniem 12 lat to kupa czasu... Jak by się miało coś zepsuć to już by się zepsuło... Ale może się mylę w kazdym razie jedni mówią że tylko trójki miały ten problem, inni że 4 też... Bądź tu mądry... |
Zbiornik prędzej czy później będzie do wymiany w każdym. Jeśli chodzi o pompy to temat dotyczy w zasadzie PIII, słyszałem tylko o jednym takim przypadku w PIV. |
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 17-06-2019, 08:22
|
|
|
kkkamil napisał/a: | O. Właśnie: jak się dowiedzieć czy ma się ta powłokę? Ja mam akurat 2007 więc pewnie mam ale jak to sprawdzić?
Od pierwszej III do ostatniej IV zbiorniki sa takie same. Jedna różnica to p III ma korek do spuszczania paliwa a p IV nie ma. |
 |
|
|
|
 |
Patant
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2019, 13:49
|
|
|
W moim przypadku zbiornik był ok natomiast wewnątrz zbiornika od góry zaczęła się pojawiać korozja ale filterek paliwa w zbiorniku to wyłapał zareagowałem wiec w porę... oglądałem inne zbiorniki już rozcięte przy potarciu palcem galwanizacja zostaje na rękach jak chcecie sprawdzić stan zbiornika wystarczy wyciągnąć pływak włożyć tam rękę i zobaczyć co się tam dzieje |
|
|
|
 |
marcinp1983
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 4
|
Wysłany: 05-10-2021, 19:05
|
|
|
Witam jestem posiadaczem pajero 4 od niedawna wiem że należy wymienić zbiornik paliwa wraz z wlewem czy możecie polecić sprawdzonego producenta sprzedawce co by nie kupić szajsu i mieć problem zamiast świętego spokoju .Na Alledrogo jest sporo tego ale co wybrać ? Czy lepiej zakupić z e-pajero? Tylko jaki metalowy kevlar czy z tworzywa innego ?Co z wlewem paliwa czy jest jakaś tańsza opcja jak w p3 z lanosa czy nie? |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 18-10-2021, 02:29
|
|
|
Czy jest jakiś przedział czasu produkcji gdzie nie trzeba wymieniać zbiornika paliwa? Problem jest znany chyba na tyle długo żeby producent się zorientował. |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 19-10-2021, 14:19
|
|
|
elektryk napisał/a: | Problem jest znany chyba na tyle długo żeby producent się zorientował. |
Zorientował, zorientował. Że można na tym zarobić, dając kosmiczną cenę baku w ASO
Osobiście nie słyszałem jeszcze o Pajero, w którym nie trzeba było robić baku. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 21-10-2021, 09:10
|
|
|
elektryk napisał/a: | Czy jest jakiś przedział czasu produkcji gdzie nie trzeba wymieniać zbiornika paliwa? Problem jest znany chyba na tyle długo żeby producent się zorientował. |
Zbiorniki sa takie same do końca produkcji. Producent nie musiał nic z nimi robić bo to nie problem zbiornika tylko paliwa na terenie unii europejskiej. |
 |
|
|
|
 |
|