Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zbiornik Paliwa Laminat/Kevlar gdzie kupić??
Autor Wiadomość
Patant 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 3,2 did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2019, 05:56   Zbiornik Paliwa Laminat/Kevlar gdzie kupić??

Witam poszukuje zbiornika paliwa do Pajero 4 3,2 DID 2007 r z laminatu lub kevlaru, gdzie warto kupić ???

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 10-04-2019, 08:05   

Szukaj na E-pajero lub allegro

Patant 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-04-2019, 08:31   

ruks napisał/a:
Szukaj na E-pajero lub allegro

- tak właśnie robię podobno allegrowe się rozklejają i mało przekonująco wyglądają pod względem wykonania i bez gwarancji a na e pajero jest metalowy za ok 1900 zł i nie wiem czy z nim po czasie nie będzie problemu dlatego pytam czy ktoś coś mógłby polecić ;)

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2019, 08:38   

Poczytaj całe forum, jest sporo o zbiornikach, zwłaszcza w dziale Pajero III. Ja mam kevlarowy z E-pajero i narazie jeżdżę ale zbyt krótko żeby wyrobić sobie jakąś opinię. Te metalowe chyba już są bez powłoki, która uszkadzała pompy w PIII

Patant 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-04-2019, 18:01   

Zbiornik zamówiony z kevlaru z 2 letnia gwarancja koszt 2000 zł oddajesz stary do przekładki wnętrzności ;) jeżeli ktoś chętny mogę podać namiary...
Produkty tej firmy wyglądają na solidne i starannie wykonane a sam właściciel firmy lata pajero 4 ze zbiornikiem własnej produkcji

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 14-04-2019, 14:09   

ruks napisał/a:
Poczytaj całe forum, jest sporo o zbiornikach, zwłaszcza w dziale Pajero III. Ja mam kevlarowy z E-pajero i narazie jeżdżę ale zbyt krótko żeby wyrobić sobie jakąś opinię. Te metalowe chyba już są bez powłoki, która uszkadzała pompy w PIII

Ale mamy i metalowe bez powłoki sporo tansze.

Wasyl1969 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Parjero 4 3,2 2008r
Wysłany: 14-06-2019, 20:28   

A tak swoją drogą mam pytanie: Od kiedy montowali zbiorniki bez tej chorej powłoki?

kkkamil 
Forumowicz

Auto: Pajero IV 3 drzwiowe
Wysłany: 14-06-2019, 22:54   

O. Właśnie: jak się dowiedzieć czy ma się ta powłokę? Ja mam akurat 2007 więc pewnie mam ale jak to sprawdzić?
Moim skromnym zdaniem 12 lat to kupa czasu... Jak by się miało coś zepsuć to już by się zepsuło... Ale może się mylę ;) w kazdym razie jedni mówią że tylko trójki miały ten problem, inni że 4 też... Bądź tu mądry...

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 16-06-2019, 23:06   

kkkamil napisał/a:
O. Właśnie: jak się dowiedzieć czy ma się ta powłokę? Ja mam akurat 2007 więc pewnie mam ale jak to sprawdzić?
Moim skromnym zdaniem 12 lat to kupa czasu... Jak by się miało coś zepsuć to już by się zepsuło... Ale może się mylę ;) w kazdym razie jedni mówią że tylko trójki miały ten problem, inni że 4 też... Bądź tu mądry...

Zbiornik prędzej czy później będzie do wymiany w każdym. Jeśli chodzi o pompy to temat dotyczy w zasadzie PIII, słyszałem tylko o jednym takim przypadku w PIV.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2019, 08:22   

kkkamil napisał/a:

Od pierwszej III do ostatniej IV zbiorniki sa takie same. Jedna różnica to p III ma korek do spuszczania paliwa a p IV nie ma.

Patant 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-06-2019, 13:49   

W moim przypadku zbiornik był ok natomiast wewnątrz zbiornika od góry zaczęła się pojawiać korozja ale filterek paliwa w zbiorniku to wyłapał zareagowałem wiec w porę... oglądałem inne zbiorniki już rozcięte przy potarciu palcem galwanizacja zostaje na rękach jak chcecie sprawdzić stan zbiornika wystarczy wyciągnąć pływak włożyć tam rękę i zobaczyć co się tam dzieje

marcinp1983 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 4
Wysłany: 05-10-2021, 19:05   

Witam jestem posiadaczem pajero 4 od niedawna wiem że należy wymienić zbiornik paliwa wraz z wlewem czy możecie polecić sprawdzonego producenta sprzedawce co by nie kupić szajsu i mieć problem zamiast świętego spokoju .Na Alledrogo jest sporo tego ale co wybrać ? Czy lepiej zakupić z e-pajero? Tylko jaki metalowy kevlar czy z tworzywa innego ?Co z wlewem paliwa czy jest jakaś tańsza opcja jak w p3 z lanosa czy nie?

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 18-10-2021, 02:29   

Czy jest jakiś przedział czasu produkcji gdzie nie trzeba wymieniać zbiornika paliwa? Problem jest znany chyba na tyle długo żeby producent się zorientował.

tościk 
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Wysłany: 19-10-2021, 14:19   

elektryk napisał/a:
Problem jest znany chyba na tyle długo żeby producent się zorientował.

Zorientował, zorientował. Że można na tym zarobić, dając kosmiczną cenę baku w ASO ;)
Osobiście nie słyszałem jeszcze o Pajero, w którym nie trzeba było robić baku.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 21-10-2021, 09:10   

elektryk napisał/a:
Czy jest jakiś przedział czasu produkcji gdzie nie trzeba wymieniać zbiornika paliwa? Problem jest znany chyba na tyle długo żeby producent się zorientował.

Zbiorniki sa takie same do końca produkcji. Producent nie musiał nic z nimi robić bo to nie problem zbiornika tylko paliwa na terenie unii europejskiej.

Odpowiedz do tematu