Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Nieszczelność w okolicach kolektora wydechowego
Autor Wiadomość
szofer33 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.8 3D SuperSelect
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-04-2019, 20:10   [2.8 TD] Nieszczelność w okolicach kolektora wydechowego

Witam kolegów.
Zauważyłem u mnie że w okolicach pierwszego (od strony kabiny) kolektora wydechowego, pojawia się czarna maź jakby olej ale rozrobiony z paliwem. Myślałem że to spod uszczelki pokrywy zaworów ale po wymianie uszczelki dalej to samo. Uszczelniłem odmę opaską i te wężyki podciśnienia co są w tej okolicy i dalej to samo. Wydaje się, że to od kolektora gdzieś pryska, chlapie aż na pokrywę zaworów. Czy może to być uszczelka pod kolektorem i taka maź by się stamtąd wydostawała czy to może coś gorszego???

Pozdrawiam.

MarcinKK 
Forumowicz

Auto: Pajero II NL 2.8
Wysłany: 07-04-2019, 21:11   

Miałem to samo również na tej blasze za silnikiem i u mnie była uszkodzona uszczelka kolektora dolotowego pierwsza od strony grodzi oczywiście wymieniłem wszystkie cztery .

szofer33 
Forumowicz

Wysłany: 08-04-2019, 06:27   

Kolektora dolotowego piszesz kolego bo u mnie na wydechowym tak jest. Oby to tylko uszczelka a czy wymiane samemu można zrobić czy jednak oddać fachowcowi?

MarcinKK 
Forumowicz

Auto: Pajero II NL 2.8
Wysłany: 09-04-2019, 06:26   

Ja oddałem fachowcowi .

szofer33 
Forumowicz

Wysłany: 13-04-2019, 07:42   

Znalazłem coś takiego w sieci. Pewnie się przyda niejednemu http://pajero28.blogspot.com/2015/?m=1
Poza tym patrzac od gory na te wydechy to nie wiem czy to czasam nie jest spod kolektora ssacego bo on pierwszy a pod nim wydech.
Musze to rozkręcić bo nie dojde z ktorego sa przedmuchy.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu