Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kupno outlandera
Autor Wiadomość
sito 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander phev
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2019, 10:29   kupno outlandera

Witam wszystkich właśnie sprzedałem mojego accorda i stwierdzam że czas na coś większego padło na outlandera w benzynie i teraz takie pytania i prośba o radę. na pewno ma być 4x4 automat co do pojemności nie jestem pewien 24 czy 3.0 a może wystarczy 2.0, na co patrzeć o co pytać? może ktoś z forumowiczów ma jakieś autko które chce sprzedać i nie wstydzi się pochwalić:) ogólnie 1 zdanie chce zmienić barwy klubowe choć nadal japońskie klimaty. dzieki za pomoc

Gotycki_Zdun 
Forumowicz
177 HP 432 Nm

Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI
Wysłany: 16-04-2019, 11:47   

sito napisał/a:
chce zmienić barwy klubowe choć nadal japońskie klimaty

Jeśli musi być japoński, to sprawdź VIN przed zakupem, bo możesz być zaskoczony.

sito napisał/a:
na pewno ma być 4x4 automat co do pojemności nie jestem pewien 24 czy 3.0 a może wystarczy 2.0

Co do silników, to 2.0 się odpycha (i rzadko występuje w wersji 4x4 o ile w ogóle), 2.4 jakoś jedzie, przy 3.0 można mówić o jakiejś tam dynamice. Zważ jednak, że silnik rzadko występujący (chyba nawet nie było go w oficjalnej dystrybucji na starym kontynencie) przez co dostęp do części poza ASO może być, mówiąc oględnie, utrudniony.

sito napisał/a:
na co patrzeć o co pytać?

Dokładnie na to, co przy każdym używanym samochodzie - ogólny stan techniczny pojazdu oraz "blacharskie napracowanie" - no wiesz, czy części nadwozia nie zawierają elementów wiaty przystankowej.

Powodzenia w poszukiwaniach

sito 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 11:32   

kupiłem crosser 2.4 cvt 2008.
planuję założyć jakieś lpg i więc proszę o sugestie jakie oraz co powinnienem jeszcze zrobić na starcie czyli oleje filtry itp ? przebieg 100tys servisowane do końca, ale nie wiem kiedy coś było wymieniane. Dzieki za rady.

SZCZAW 
Forumowicz

Auto: O III 3.0 V6 z 2017
  Wysłany: 21-04-2019, 12:47   

mitsu nie miało takiego modelu, hmmm, chyba nie to forum

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 21-04-2019, 13:03   

SZCZAW napisał/a:
mitsu nie miało takiego modelu

Ale go wyprodukowało.

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 13:38   

produkcją tak i owszem się zajęli w początkowych latach wspólnie z citroen i peugeot, ale nie są to Japończyki a także forum citroena... :D

sito 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 19:12   

ok widzę że właściciele outlanderów poczuli się urażenie obecnością francuza na forum. wcześniej miałem accorda może dlatego zarejestrowałem się tutaj a może dlatego że forum wydaje się lepiej rozwinięte od działu crossera na citroenie. już naprawiam błąd.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 21-04-2019, 19:24   

SZCZAW, Ty wiesz o czym piszesz?
Zapoznałeś się z regulaminem tego Forum?
Zanim coś napiszesz to pomyśl - taka rada na przyszłość.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 21-04-2019, 19:39   

SZCZAW napisał/a:
ale nie są to Japończyki
W tamtych latach właśnie to były prawdziwe japończyki w przeciwieństwie do Outlandera
sito napisał/a:
widzę że właściciele outlanderów poczuli się urażenie obecnością francuza na forum

Wszyscy są tu mile widziani :love4:

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 20:00   

nie wszystkie JAPOŃCZYKI , do dziś mam 3.0 v6 z 2017 YAPAN, nie wszyscy mile WIDZIANI, nikt mi na forum nie każe się widać z kimś na siłkę , MITSU to firma która pomaga , nigdy nie popierała francuza , wyszło z momentu akcji na giełdach gdzie wyszedł spadek, mieszkałem w Francji wiele lat , wcześniej lata 95v auta europa , obecnie lata 19 teraz tylko widzę w francji auta francuskie

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 21-04-2019, 20:17   

SZCZAW napisał/a:
nie wszystkie JAPOŃCZYKI , do dziś mam 3.0 v6 z 2017 YAPAN, nie wszyscy mile WIDZIANI, nikt mi na forum nie każe się widać z kimś na siłkę , MITSU to firma która pomaga , nigdy nie popierała francuza , wyszło z momentu akcji na giełdach gdzie wyszedł spadek, mieszkałem w Francji wiele lat , wcześniej lata 95v auta europa , obecnie lata 19 teraz tylko widzę w francji auta francuskie
Chyba fora Ci się pomyliły. Co mnie obchodzi komu Mitsu pomaga i kogo nie popierała.Mitsubishi to jest już trup we francuskich rękach. Wszyscy nowi forumowicze są tutaj mile widziani, jeżeli stosują się do zasad tego forum. Nie podoba sie to Tobie , to zawsze możesz zrezygnować z pobytu tutaj.

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 20:46   

hahaha to ja do końca będę miał te auto i z uwagi NA FIRME i z uwagi że szanuję, I UWIERZ TY sec SLA prędszej dasz spokój -V GAMONI

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 21-04-2019, 20:48   

SZCZAW, ok - możesz mieć rację, możesz mieć swoje zdanie, możesz je przedstawiać - po to jest Forum, ale... wobec nowych userów obowiązuje zasada "user friendly".
Kolega poczuł się niekomfortowo mimo, że nie zrobił/napisał nic złego.
Takich sytuacji unikajmy. :wink:

EOT

SZCZAW 
Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 20:50   

przepraszam - SZCZAW

Odpowiedz do tematu