Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Super Select - problem z migającymi kontrolkami.
Autor Wiadomość
hiro95 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2019, 12:09   Super Select - problem z migającymi kontrolkami.

Na początek film, jak to wygląda na poszczególnych trybach napędu:
https://www.youtube.com/watch?v=MFUaRGEGXXg

Przy 4WDLC wszystko jest ok, kontrolki świecą jak trzeba. Przy 4WD miga środkowa żółta kontrolka, natomiast przy 2WD migają kontrolki od napędu przedniego i żółta na środku. Napęd wydaje się działać normalnie - przy ostrym ruszaniu na 2WD łapią tylko tylne koła, przy 4WD łapią wszystkie cztery. Wszystkie kostki pod autem podłączone kolorystycznie jak trzeba. Do tej pory miałem urwany kabelek od jednego z czujników, migały mi kontrolki tylko od przedniego napędu. Jednak po połączeniu zamiast funkcjonować normalnie, zaczęła migać kontrolka od blokady.

Po przejażdżce na każdym z trybów kontrolki nie przestają migać. Tak jakby blokada i napęd przedni nie rozłączały się mimo że tak się dzieje.
Od czego zacząć diagnostykę? Co jeszcze sprawdzić?

Ra$ 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Wysłany: 13-05-2019, 11:20   Super Select - problem z migającymi kontrolkami.

Wygląda na to że zmagamy się z podobnymi problemami ;) u Ciebie sprawdziłbym wężyki od podciśnienia - czy wszystkie są OK. Skoro zerwany był kabelek to może któryś wężyk też ucierpiał?

mwxx 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI 2000r
  Wysłany: 20-05-2019, 23:59   

Jako że to mój pierwszy post witam kolegów od Pinina 8) może jest to problem z czujnikami króre są w reduktorze od spodu ja miałem problem że świeciło mi pomarańczowa cały czas wykręciłem jeden czujnik maił lużny kabelek i zaślepiłem śrubką po tym pomarańczowa przestała ciągle swiecić i zaczyna migać pulsująco kiedy włączy tryb blokady i reduktora natomiast kiedy napęd jest na 2 x i 4 x nie świeci miałem kupić nowy czujnik nawet znalazłem taki za 180 zeta na allegro ale cena mnie zabolała a tak jest nawet lepiej kiedy przy blokadzie i reduktorze pomarańczowa kotrolka miga to bardziej rzuca się w oczy :shock: warto posprawdzać te czujniki naliczyłem ich tam trzy

romek atomek2 
Forumowicz

Auto: e46 tourer 330 / Pajero Pinin
Wysłany: 24-05-2019, 16:34   

dajcie zanć czy jak kabelek urwany to napęd zapina ?
na logikę nie ma to nic do rzeczy .. a ja urwany od tego napędu przed reduktorem .. i świecić świeci - ale czy zapina - watpię ;(

hiro95 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8GDI
Wysłany: 05-06-2019, 12:49   

Problem, częściowo sam się rozwiązał. Przestały migać kontrolki od przedniego napędu, stało się to po tym, jak przegoniłem auto do 160km/h :rolleyes:

Co do pomarańczowej na środku, dalej miga, zarówno na 2H jak i 4H. Na 4HLC i 4LLC świeci ciągle, ale nie jestem pewien czy blokada się zapina. Jak to sprawdzić?

Odpowiedz do tematu