Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup galanta
Autor Wiadomość
Aluigi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2019, 18:12   Zakup galanta

Dzień dobry,

Od roku już chodzi za mną zmiana auta. A, że lubię sobie pogrzebać w autach i Galant VIII (sedan) bardzo przypadł mi wyglądem jak i niskopojemnościowym V6 do gustu, także jestem już chyba zdecydowany, co będę brał. Mam niestety kilka pytań. Szukałem na forum, niby znalazłem linki do moich "pytań" ale były to linki wygasłe w tematach także pytam tutaj już.

1. Podoba mi się tył z Avance jednakże zderzak przedni wydaje mi się zbyt szeroki, jest możliwość zmiany go na zasadzie plug&play na Sporta lub Elegance ( bodajże tak ta wersja się nazywa ).

2. Czy tylne przedliftowe lampy można zmieniać na poliftowe bez żadnych przeróbek?

3. Jeśli chodzi o zegary high contrast, to na jakiej zasadzie one są zrobione(podświetlone) - żarówki led/zwykłe żarówki/jakieś taśmy ? Mając Honde, i specyficzne żarówki podświetlenia to niemały problem - 1 żarówka w ASO około 15-20 zł a na zegary przypada ich kilkanaście...

4. Czytałem gdzieś, że elementy zawieszenia z Mazdy pasują niektóre, czy to prawda ?

5. Jak to wygląda z wytrzymałością zawieszenia, bo zdania są podzielone. Jedni mówią, że wszystko się sypie, inni, że dobre. Galant ma jakieś swoje błędy konstrukcyjne i pewne elementy dostają bardziej niż inne czy nie występuje taka zależność i po prostu jak kto dba tak ma ?

6. Czy nagłośnienie w Galancie jest dobre lub dające radę się "ulepszyć" w miarę łatwo - wymiana samych głośników, które podchodzą pod otwory standardowych?. Mam stare Bose w Hondzie i sytuacja wygląda tak, że zmieniając oryginalne radio, nasz subwoofer zaczyna grać jak zwykły głośnik - nie gra już niskich tonów, dlatego pytam.

7. Czy to prawda, że do Galanta VIII 2.5 V6 podchodzą świece Denso K20TT ?

O rdze nie pytam, bo to już wiadomo gdzie patrzyć. Jeśli ktoś będzie miał chwilę czasu i chęci na odpowiedzi nawet na zasadzie TAK/NIE to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-04-2019, 20:33   

Aluigi napisał/a:
1. Podoba mi się tył z Avance jednakże zderzak przedni wydaje mi się zbyt szeroki, jest możliwość zmiany go na zasadzie plug&play na Sporta lub Elegance ( bodajże tak ta wersja się nazywa ).
Na sporta bez problemu ( jedynie szerokosc nadkoli, na elegance trzeba zmienc belke pod zderzakiem plus nadkola
Aluigi napisał/a:
2. Czy tylne przedliftowe lampy można zmieniać na poliftowe bez żadnych przeróbek?
Pasuje p&p
Aluigi napisał/a:
3. Jeśli chodzi o zegary high contrast, to na jakiej zasadzie one są zrobione(podświetlone) - żarówki led/zwykłe żarówki/jakieś taśmy ? Mając Honde, i specyficzne żarówki podświetlenia to niemały problem - 1 żarówka w ASO około 15-20 zł a na zegary przypada ich kilkanaście...
Coś w rodzaju świetlówki, jeszcze nikt nie pisał zeby mu nie dzialalo podswietlenie, chyba ze ktos grzebal i zepsul na wlasne zyczenie
Aluigi napisał/a:
4. Czytałem gdzieś, że elementy zawieszenia z Mazdy pasują niektóre, czy to prawda ?

Predzej z hultaja, drobnie typu końcówki drązków, oslony sworzni, etc'
Aluigi napisał/a:
5. Jak to wygląda z wytrzymałością zawieszenia, bo zdania są podzielone. Jedni mówią, że wszystko się sypie, inni, że dobre. Galant ma jakieś swoje błędy konstrukcyjne i pewne elementy dostają bardziej niż inne czy nie występuje taka zależność i po prostu jak kto dba tak ma ?
Oryginały trzymaja sie najlepiej ale kosztuja majatek a zamiennikiami róznie bywa, raz sie kupi tani i pojezdzi dlugo, raz drogi i tez pojezdzi długo, ogólem cena nie ma odzwierciedlenia w jakosci
Aluigi napisał/a:
6. Czy nagłośnienie w Galancie jest dobre lub dające radę się "ulepszyć" w miarę łatwo - wymiana samych głośników, które podchodzą pod otwory standardowych?. Mam stare Bose w Hondzie i sytuacja wygląda tak, że zmieniając oryginalne radio, nasz subwoofer zaczyna grać jak zwykły głośnik - nie gra już niskich tonów, dlatego pytam.
Audiofila nie zachwyci, napewno nie zadowoli
Aluigi napisał/a:
7. Czy to prawda, że do Galanta VIII 2.5 V6 podchodzą świece Denso K20TT ?
Można załozyc tanei swiece, można zalozyc drogie, tylko kwestia demontazu kolektora o tym decyduje bo o ile swiece z przodu sa na wierzchu, tak te tylne sa pod dolotem
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Aluigi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 19-04-2019, 21:21   

Dziekuję za odpowiedzi. A jeśli w takim razie wziął bym sporta (zeby nie zmieniac nadkoli) i chciał założyć tylni zderzak z avance to jest to możliwe ?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-04-2019, 07:50   

Tak, tylko bys miał tylny zderzak kompletny z dolna listwa (ta lubi korodowac)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Odpowiedz do tematu