Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Doposażenie ASX z USA
Autor Wiadomość
syrio6 
Nowy Forumowicz
3210

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-04-2019, 18:05   Doposażenie ASX z USA

Witam wszystkich,

Z tego co się orientuje wszystkie ASX po 2017 roku produkowane są tylko w fabryce w Okazaki. Zakładam, że aby produkcja tych samochodów była wydajniejsza wersje na USA i wersje na EU od strony komponentów ( kable, przekaźniki, etc) powinny być takie same.

Pytam o to bo zakupiłem taki samochód z 2018 w USA lekko uszkodzony i okazuje się, że wersja która posiadam jest specyficznie skonfigurowana. Posiada oryginalne DRL ale nie ma czujnika zmierzchu. Nie ma składanych lusterek, fotochromatycznego lusterka wstecznego oraz lamp wyładowczych (brak poziomowania oraz nawet pokrętła do ustawienia świateł i spryskiwaczy)

Chciałbym dołożyć sobie te funkcje podczas naprawy bo i tak jeden reflektor jest trzaśnięty a drugi trzeba przerobić ale zastanawiam się czy to jest kwestia kupienia tylko odpowiedniego elementu np czujnika deszczu/zmierzchu czy czujnika poziomowania i podłączenie go zgodnie z schematem czy wersje amerykańskie dostają kompletnie inną wiązkę kabli i trzeba liczyć się z ciągnięciem dodatkowego okablowania.

Wiem, że wcześniej Mitsubishi miała fabrykę w USA skąd jechały dedykowane na ten rynek samochody ale jak wspomniałem wyżej teraz wszystko jedzie z jednego miejsca.

Jeśli ktoś zna odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny.

pozdrawiam wszystkich i wesołych świąt :)

zako7 
Mitsumaniak
00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Wysłany: 24-04-2019, 13:14   

Wszystkie Twoje wątpliwości rozwieje user tokyo, pisz na PW może Ci odpowie

kazik70 
Forumowicz

Auto: Outlander II GT 3.0 V6 2011r
Wysłany: 11-05-2019, 08:01   

Reflektorów nie trzeba przerabiać, jeśli wogule są wiązki to wszystko powinno być to samo.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 08-06-2019, 06:24   

Tak do końca nie jest z ta produkcja w jednym zakładzie ponieważ są trzy zakładu produkujące mitsubishi ASX
Każdy z tych samochodów różni się konstrukcyjnie od pozostałych
......do rzeczy
Amerykańskie ASX - Outlander Sport
- maja lampy wyładowcze/xenon przystosowane do reg ręcznej - automatycznej nie zobaczysz
- wiązka w większości przypadków jest ale czasami kończy się w progu
- jeżeli chcesz możesz kwestie przełączania dzienne mijania rozwiązać to można dwa sposoby
Czujnik światła montowany na desce lub czujnik światło deszcz montowany w szybie
Oba tr czujniki wymagają wymiany manetki i dołożenia okablowania ( do czujnika na szybie czasami jest) oraz oprogramowania
Ostatnio zauważyłem gdy przerabiałem kilka sztuk z ostatnich rocznikow to jeżeli nie miały przewidzianych przednich halogenów a na manetce jest czarny pierścień bez opisu sama wymiana manetki nie pomaga - trzeba wymienić cały zestaw
- przeciwmgielne tylna - można oprogramować by sterować z manetki ale brak w wiązce kabla do tylu ( oprogramowanie i sterowanie z manetki wyglada o wiele lepiej niż wycięcie otworu i strrowanie przełącznikiem z drukarki 😏 )

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

ziulas 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt RalliArt
Wysłany: 09-10-2019, 20:28   

Mam takie pytanie siostra zakupiła sobie własnie Outlandera Sport, jest radio z nagłośnieniem rockford fosgate:
1 Czy radio da się przeprogramować na Europe?
2. Czy mph mozna zmienic na km?
3. Odnośnie swiatła przeciwmgielnego, przód ma halogeny, na manetce jest symbol świateł tył i przód jednak właściciel poprzedni przywalił włącznik wycinając otwór pod kierownicą, Jak poprowadzić instalacje tak jak to wygląda w europejskich modelach i gdzie się udać na programowanie?

Mitsubishi RVR 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi RVR
Wysłany: 14-03-2020, 23:41   

Witam ja zakupiłem RVR , przerabiałem temat z przeciwmgielnymi , dokładałem też chalogeny i wiązkę pod nie . Byłem w serwisie i gostek powiedział 500 zł za aktywację chałogenów,i podłączenie światła przeciwmgłowego . Trzeba do tego Muta.

Marek45 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Sport 2.0
Wysłany: 05-07-2021, 20:14   Mitsubishi ASX ze Stanów [Outlander Sport]

Czy światła mijania nie musiałeś przerabiać na europejskie czy wystarczyło je ustawić . Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu