|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI] Samoczynne załączanie przedniego dyferencjału |
Autor |
Wiadomość |
Ra$
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2019, 10:56 [1.8 GDI] Samoczynne załączanie przedniego dyferencjału
|
|
|
Witam wszystkich bo to mój pierwszy wpis!
Czytałem już wiele postów tutaj na podobny temat (ogromnie mi pomogły) miałem bowiem problem z brakiem odłączania przedniego napędu (migająca kontrolka przednich kół). Udało i się zdiagnozować, że problem był z czujnikiem położenia lewarka (te czujniki z kulką na końcu). Wymieniłem na sprawny używany, ale pozostał drobny problem.
Otóż załączanie i wyłączanie właściwie działa, ale czasem - najczęściej jakiś czas po uruchomieniu zimnego i jeździe na 2d - nagle kontrolki od napędu przedniego zaczynają migać i przedni mechanizm różnicowy zaczyna się dołączać (coś nawet słychać że się dzieje). Potem, po jakimś czasie jazdy problem ustaje i wszystko zaczyna się prawidłowo załączać i odłączać.
Nie mam pomysłu co to może być. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co jeszcze sprawdzić?
Bo generalnie całość działa tylko ma właśnie taki kaprys...
[ Dodano: 14-05-2019, 21:06 ]
Odpowiadam sam sobie bo chyba znalazłem problem. Chodziło o zaworek zwrotny, na wężyku podciśnienia zaraz przy kolektorze ssącym. On był niesprawny i najprawdopodobniej odwrotnie założony . Może komuś się przyda ta mądrość |
|
|
|
 |
|
|