Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
14-08-2007, 18:24
[EAxx] [FAQ] Ogrzewanie postojowe WEBASTO
Autor Wiadomość
roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2005, 17:58   [EAxx] [FAQ] Ogrzewanie postojowe WEBASTO

Witam

Mam pytanie czy ktoś posiada w swoim galancie WEBASTO
W moim Galancie jest, ale mam problem, bo nie wiem jak się załacza Mogę dodać, że mam jakiś czujnik przyklejony do przedniej szyby. Webasto mam z lewej stony (patrz strona kierowcy) z samego przodu. Sposób montażu i miejsce wskazuje na wykonanie fabryczne . Dodatkowo na środku wzmocnienia czołowego mam naklejoną tabliczkę znamionową informującą o Webasto
Foto webasto

Pozdrawiam

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
Ostatnio zmieniony przez Owczar 17-02-2010, 20:39, w całości zmieniany 2 razy  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-11-2005, 18:00   

Poradzę to samo co Matejko dodam tylko że w Łomiankach Webasto ma siedzibę.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 23-11-2005, 18:27   

Oki

Dzieki!

Myślałem, że jednak Ktoś posiada Webasto ale jednak konieczna bedzie wizyta w serwisie Webasto.
Troche się obawiam dla tego, że nie wiem dokładnie czy wystarczy tylko dokupic pilot zdalnego sterowania, czy może jeszcze coś innego?

Ps.
Prawdopodobnie jest załączane na pilota albo na tel.
Taką otrzymałem informację ale w 100% potwierdzoną :cry:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 23-11-2005, 19:30   

a mnie przyszedl na mysl inny pomysl, brief od auta na pewno masz, znajomych tez masz, ktorys z nich na pewno szprecha po niemiecku, skontaktowac sie z poprzednim wlascicielem bo a noz pilot lezy u niego i wala sie z innymi kluczami
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 23-11-2005, 19:46   

No znajomych i rodzine mam! Brief tez może masz racje! Ciekawe co z tego wyjdzie? :? .

Tak sie skałada ze w tym tyg przyjedza do mnie kuzaj, który gada po nemecku :lol: i moze cos sie dowiem :wink:

Pozdro dla Mitsumaniaków

[ Dodano: 01-12-2005, 11:37 ]
Ściągnąłem sobie program do WEBASTO i tam poczytałem troche na temat mojego modelu ogrzewania postojowego. Szkoda, że po niemiecku ale zawsze to coś.

Teraz wiem o co mam pytać w serwisie. Praktycznie o zdalne sterowanie przez pilota (dwa modele do wyboru).
W tym programie są też inne auta min Mitsubishi :D

Pozdrawiam

korek
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 12:10   Obsługa WEBASTO

Witam,
mam pytanie dotyczące działania webasto.
mianowicie działa u mnie ono bez zarzutu ale zastanawia mnie to że jak na pilocie nacisne dwa razy dwa przyciski na raz to lampka oznajmująca iż urządzenie działa świeci nie na kolor zielony tylko na czerwony...

Czym się to różni??? :rolleyes:

pozdrawiam

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 03-03-2007, 17:49   

Poprzez podwójne naciśnięcie obu przycisków zmieniasz tryb pracy ;)
korek_wawa napisał/a:
świeci nie na kolor zielony
tryb wentylacja
Natomiast jak powtórzysz operację - czyli naciśniesz 2 razy oba przyciski zmieni się kolor na czerwony- wtedy masz tryb ogrzewanie :wink:

pozdro

korek
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 23:40   

Dziękiroch_27, za pomoc.

Pozdrawiam.

dziubek7685
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 12:01   [EA5A 2.5] Webasto w Galancie

Witam wszystkich Mitsumaniaków! 30 lipca zostałem szczęśliwym posiadaczem Galanta z 2001r. i w tym samym momencie musiałem rozstać się z moim ulubionym Galusiem, ale poczciwym z daty 1985r. W tym wiedziałem wszystko, większość z podanych informacji przez użytkowników forum Mitsubishiklub, którego również od 5 lat jestem klubowiczem. Niestety nowy samochód i nowe problemy a mianowicie z webastem. Za nic w świecie nie mogę znaleźć instrukcji w języku polskim do obsługi pilota do tega agregatu, czyli Telestart T100 HTM. Mam oczywiście w innych językach, ale pomimo nikłej znajomości niemieckiego i angielskiego nie potrafię wszystkiego zrozumieć( a ponoć miało to byż takie proste). Jeżeli ktoś z Mitsumaniaków posiada takowe webasto z takim pilotem i instrukcją do niego po polsku, to bardzo proszę o kontakt!

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2007, 23:47   

Mysle, ze ten temat rozwiaze wszystkie Twoje problemy z obsluga Webasto http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=9659
Jesli nie ma w nim odpowiedzi na Twoje pytanie (ktorego w zasadzie nie napisales - z czym konkretnie jest problem) to usmiechnij sie do Rocha :wink: powienien cos wiedziec na ten temat.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 03-09-2007, 08:15   

W tym modelu Webasto jest bardziej rozbudowany i posiada przede wszystkim innego pilota ;)

O ile dobrze pamiętam przełączanie z trybu wentylacja na tryb ogrzewanie odbywa się w inny sposób - za pomocą strzałek na pilocie- po wcześniejszym naciśnięciu przycisku ON (min 1s) ;)

Zobaczę czy nie mam przypadkiem gdzieś manuala do tego typu Webasto ;)
Możesz również zapytać o taką instrukcję przedstawiciela na Polskę :arrow: WEBASTO

pozdro

dziubek7685
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2007, 22:53   

Dziękuję serdecznie za chęć pomocy, ale zanim znalazłem instrukcję po polsku, to się po prostu obsługi webasta a zwłaszcza pilota nauczyłem metodą prób i błędów! Jak ktoś następny będzie miał problem, to teraz ja chętnie służę pomocą!Pozdrawiam.

nalep
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 08:21   Webasto i odpalanie silnika

Hej,

przeszukalem Galantowe forum na temat webasto, ale nie znalazlem tam odpowiedzi na cos co mnie nurtuje:

Zalozmy, ze websto zalaczylo sie o zaprogramowanej godzinie. Jak wylacze je recznie, to na kontrolerze znika podswietlenie i "plomyk", ale przez pewien czas slychac, ze urzadzenie ciagle pracuje. Najpierw przez chwile na wolniejszych obrotach, a pozniej przez kilka/kilkanascie sekund na wyzszych, po czym sie wylacza kompletnie.

Moje pytanie: co dokladnie dzieje sie podczas tych nizszych i wyzszych obrotow, oraz - co najwazniejsze - czy mozna juz w tym momencie odpalic silnik ?

Pozdro,
Nalep

Rados
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 10:24   

A ja mam trochę inne pytanie. Ile mogłoby kosztować dołożenie webasto do autka ? Dużo z tym roboty? Czego potrzeba?

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 15-11-2007, 10:54   

Rados napisał/a:
A ja mam trochę inne pytanie. Ile mogłoby kosztować dołożenie webasto do autka ? Dużo z tym roboty? Czego potrzeba?

Spytaj rocha_27 on ma zamontowane, będzie wiedział.
Renata
EA5W

Odpowiedz do tematu