Przesunięty przez: roch_27 14-08-2007, 18:24 |
[EAxx] [FAQ] Ogrzewanie postojowe WEBASTO |
Autor |
Wiadomość |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 23-11-2005, 17:58 [EAxx] [FAQ] Ogrzewanie postojowe WEBASTO
|
|
|
Witam
Mam pytanie czy ktoś posiada w swoim galancie WEBASTO
W moim Galancie jest, ale mam problem, bo nie wiem jak się załacza Mogę dodać, że mam jakiś czujnik przyklejony do przedniej szyby. Webasto mam z lewej stony (patrz strona kierowcy) z samego przodu. Sposób montażu i miejsce wskazuje na wykonanie fabryczne . Dodatkowo na środku wzmocnienia czołowego mam naklejoną tabliczkę znamionową informującą o Webasto
Foto webasto
Pozdrawiam |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 17-02-2010, 20:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2005, 18:00
|
|
|
Poradzę to samo co Matejko dodam tylko że w Łomiankach Webasto ma siedzibę. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 23-11-2005, 18:27
|
|
|
Oki
Dzieki!
Myślałem, że jednak Ktoś posiada Webasto ale jednak konieczna bedzie wizyta w serwisie Webasto.
Troche się obawiam dla tego, że nie wiem dokładnie czy wystarczy tylko dokupic pilot zdalnego sterowania, czy może jeszcze coś innego?
Ps.
Prawdopodobnie jest załączane na pilota albo na tel.
Taką otrzymałem informację ale w 100% potwierdzoną |
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 23-11-2005, 19:30
|
|
|
a mnie przyszedl na mysl inny pomysl, brief od auta na pewno masz, znajomych tez masz, ktorys z nich na pewno szprecha po niemiecku, skontaktowac sie z poprzednim wlascicielem bo a noz pilot lezy u niego i wala sie z innymi kluczami |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 23-11-2005, 19:46
|
|
|
No znajomych i rodzine mam! Brief tez może masz racje! Ciekawe co z tego wyjdzie? .
Tak sie skałada ze w tym tyg przyjedza do mnie kuzaj, który gada po nemecku i moze cos sie dowiem
Pozdro dla Mitsumaniaków
[ Dodano: 01-12-2005, 11:37 ]
Ściągnąłem sobie program do WEBASTO i tam poczytałem troche na temat mojego modelu ogrzewania postojowego. Szkoda, że po niemiecku ale zawsze to coś.
Teraz wiem o co mam pytać w serwisie. Praktycznie o zdalne sterowanie przez pilota (dwa modele do wyboru).
W tym programie są też inne auta min Mitsubishi
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
korek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2007, 12:10 Obsługa WEBASTO
|
|
|
Witam,
mam pytanie dotyczące działania webasto.
mianowicie działa u mnie ono bez zarzutu ale zastanawia mnie to że jak na pilocie nacisne dwa razy dwa przyciski na raz to lampka oznajmująca iż urządzenie działa świeci nie na kolor zielony tylko na czerwony...
Czym się to różni???
pozdrawiam |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 03-03-2007, 17:49
|
|
|
Poprzez podwójne naciśnięcie obu przycisków zmieniasz tryb pracy
korek_wawa napisał/a: | świeci nie na kolor zielony | tryb wentylacja
Natomiast jak powtórzysz operację - czyli naciśniesz 2 razy oba przyciski zmieni się kolor na czerwony- wtedy masz tryb ogrzewanie
pozdro |
 |
|
|
|
 |
korek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 23:40
|
|
|
Dziękiroch_27, za pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dziubek7685 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 12:01 [EA5A 2.5] Webasto w Galancie
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków! 30 lipca zostałem szczęśliwym posiadaczem Galanta z 2001r. i w tym samym momencie musiałem rozstać się z moim ulubionym Galusiem, ale poczciwym z daty 1985r. W tym wiedziałem wszystko, większość z podanych informacji przez użytkowników forum Mitsubishiklub, którego również od 5 lat jestem klubowiczem. Niestety nowy samochód i nowe problemy a mianowicie z webastem. Za nic w świecie nie mogę znaleźć instrukcji w języku polskim do obsługi pilota do tega agregatu, czyli Telestart T100 HTM. Mam oczywiście w innych językach, ale pomimo nikłej znajomości niemieckiego i angielskiego nie potrafię wszystkiego zrozumieć( a ponoć miało to byż takie proste). Jeżeli ktoś z Mitsumaniaków posiada takowe webasto z takim pilotem i instrukcją do niego po polsku, to bardzo proszę o kontakt! |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 23:47
|
|
|
Mysle, ze ten temat rozwiaze wszystkie Twoje problemy z obsluga Webasto http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=9659
Jesli nie ma w nim odpowiedzi na Twoje pytanie (ktorego w zasadzie nie napisales - z czym konkretnie jest problem) to usmiechnij sie do Rocha powienien cos wiedziec na ten temat. |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 03-09-2007, 08:15
|
|
|
W tym modelu Webasto jest bardziej rozbudowany i posiada przede wszystkim innego pilota
O ile dobrze pamiętam przełączanie z trybu wentylacja na tryb ogrzewanie odbywa się w inny sposób - za pomocą strzałek na pilocie- po wcześniejszym naciśnięciu przycisku ON (min 1s)
Zobaczę czy nie mam przypadkiem gdzieś manuala do tego typu Webasto
Możesz również zapytać o taką instrukcję przedstawiciela na Polskę WEBASTO
pozdro |
 |
|
|
|
 |
dziubek7685 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2007, 22:53
|
|
|
Dziękuję serdecznie za chęć pomocy, ale zanim znalazłem instrukcję po polsku, to się po prostu obsługi webasta a zwłaszcza pilota nauczyłem metodą prób i błędów! Jak ktoś następny będzie miał problem, to teraz ja chętnie służę pomocą!Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
nalep [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 08:21 Webasto i odpalanie silnika
|
|
|
Hej,
przeszukalem Galantowe forum na temat webasto, ale nie znalazlem tam odpowiedzi na cos co mnie nurtuje:
Zalozmy, ze websto zalaczylo sie o zaprogramowanej godzinie. Jak wylacze je recznie, to na kontrolerze znika podswietlenie i "plomyk", ale przez pewien czas slychac, ze urzadzenie ciagle pracuje. Najpierw przez chwile na wolniejszych obrotach, a pozniej przez kilka/kilkanascie sekund na wyzszych, po czym sie wylacza kompletnie.
Moje pytanie: co dokladnie dzieje sie podczas tych nizszych i wyzszych obrotow, oraz - co najwazniejsze - czy mozna juz w tym momencie odpalic silnik ?
Pozdro,
Nalep |
|
|
|
 |
Rados [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 10:24
|
|
|
A ja mam trochę inne pytanie. Ile mogłoby kosztować dołożenie webasto do autka ? Dużo z tym roboty? Czego potrzeba? |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 15-11-2007, 10:54
|
|
|
Rados napisał/a: | A ja mam trochę inne pytanie. Ile mogłoby kosztować dołożenie webasto do autka ? Dużo z tym roboty? Czego potrzeba? |
Spytaj rocha_27 on ma zamontowane, będzie wiedział. |
EA5W

|
|
|
|
 |
|