|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wibracje na wolnych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
Johnyyy
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi galant 2001r 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2019, 17:31 Wibracje na wolnych obrotach
|
|
|
Witam chciałem zapytać skąd mogą być wibracje na wolnych obrotach 4g63 poduszka pod silnikiem
A może hydrauliczny napinacz rozrządu?
PS czy za każdym razem przy wymianie rozrządu trzeba napinacz wymieniać ten hydrauliczny czy można go jakoś sprawdzić czy może jeszcze być?
Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
LukasiusPomorze
Mitsumaniak
Auto: Ralliart 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 114 Skąd: Pomorze
|
Wysłany: 30-05-2019, 09:36
|
|
|
Moja kryształowa kula zrobiła się cała czerwona, podaj trochę więcej szczegółów.
Zimny czy ciepły silnik, czy była przeprowadzona jakaś naprawa, jaki przebieg, czy wibracje ustają po np wyłączeniu klimatyzacji...
Czy masz benzynę z LPG ? |
|
 |
Dżerald08
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 automat+LPG 2006r
|
Wysłany: 30-05-2019, 09:42
|
|
|
Miałem coś takiego w swoim Grandisie 2,4 pomogła regulacja luzów zaworowych okazało się dwa były trochę podparte Po regulacji wszystko ustąpiło |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 30-05-2019, 12:13
|
|
|
Dżerald08, kolega chyba nie potrzebuje tej porady bo jakby ma inny silnik który tą czynność przeprowadza sobie sam. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
scuter911
Nowy Forumowicz
Auto: Gandis
|
Wysłany: 30-05-2019, 13:02 Mitsubishi grandis 2.4
|
|
|
Witam jeżdżę Mitsubishi Grandis 2.4 mivec, 2005r., mam go już trzy lata kupiłem miał 92 tys. Teraz ma 124tys.,jezdze głównie na niemieckich autostradach i trochę Monachium ale głównie auto stoi na parkingu. Przejdźmy do sprawy, od czterech miesięcy zauważyłem tyrkotanie przy ruszaniu jedynka i dwujka jak ruszam z impetem i rondzie potem cichnie, jak byłem w Polsce mechanik się przejechał i stwierdził przeguby więc zmieniłem na nowe i jak by ucichło przy zakrętach już nie terkocze, ale jedynka i dwujka przy ruszaniu ciszej ale terkocze, jestem prawie pewien że to gdzieś w napędzie, bo po puszczeniu pedału przyspieszenia cichnie dopiero jak się rozpędza terkocze i taką to mam zagadkę, a napęd na przednią oś. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 03-06-2019, 08:40
|
|
|
scuter911, mogą być zużyte łożyska w skrzyni biegów. Niestety manualne skrzynie biegów w Mitsubishi to padaczki. |
|
|
|
 |
|
|