Przesunięty przez: cns80 11-02-2009, 14:29 |
[MSS DID] Kilka pytań nowego |
Autor |
Wiadomość |
mariuszbox [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 00:50 [MSS DID] Kilka pytań nowego
|
|
|
W swoim pierwszym poście witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Proszę o pomoc w następujących kwestiach:
1. Jaka powinna być pojemność akumulatora (cechy akumulatora) do Space Stara 1.9 DI-D
2. Co może być przyczyną, iż podświetlony jest tylko zegar prędkościomierza, a pozostałe (jak obrotomierz) nie są podświetlone? Nie bardzo wierzę w to, iż wszystkie pozostałe żaróweczki się przepaliły. Sprawdzałem bezpieczniki pod maską oraz wewnątrz kabiny i wygląda na to że są dobre (lampki wew., radio są OK). |
Ostatnio zmieniony przez cns80 06-05-2008, 19:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MARIO [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 09:56
|
|
|
Witam
ad1. w instrukcji nie wyczytałem jaki powinien być akumulator, ale na moją wiedze motoryzacyjną sądze, iż do takiego silnika diesla akumulator powinien mieć około
74 Ah
ad2. nigdy nie rozbierałem zegarów, ale na tym forum jeśli dobrze pamiętam ten temat był już poruszany, musisz tylko poszukać |
|
|
|
 |
jerusalem [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 12:21
|
|
|
Podłączę się pod temat, gdyż noszę się z zamiarem kupna Space Stara.
Generalnie potrzebuję wygodne, przestronne, z dużym bagażnikiem autko. Wybór padł na Renault Scenic lub właśnie Space Star. No i takie pytanko. O ile scenica miałem okazję przepadać empirycznie to Space Star z braku jakiegokolwiek w moim regionie miałem okazję przepadać tylko na zdjęciach. Tak więc zapytuje się jak wygląda sytuacja z tylnymi siedzeniami w Space star? Czy jest możliwość złożenia ich lub wyciągnięcia całkowicie? Ogólnie chodzi mi o różnicę tzw. "powierzchni użytkowej" pomiędzy Sceniciem a Space Starem. No, to na razie tyle... http://www.mitsubishi-gra.../icon/icon7.gif |
|
|
|
 |
MARIO [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 14:18
|
|
|
Nie wiem jak jest w Scenicu. W Spejsiku można w 2 sekundy trochę przesunąć całą kanapę do przodu zmniejszając miejsce na nogi ale za to zwieksza się powierzchnia bagażowa. Poza tym oczywiscie cała kanapa składa się tworząc całkiem pokaźną przestrzeń bagażową, a co ważne z równą podłogą. Nie będziemy się czarować, że mimiś który ma 4.05 długości nie może mieć jednocześnie wielkiej przestrzeni dla pasaażerów i dla bagażu, dlatego ja uważam, iż w środku jest OK, lecz bagażnik jest trochę za mały. W Civicu 99' 5D miałem jednak bagażnik większy. |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2006 Posty: 150 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 07-04-2007, 23:02
|
|
|
A co do żarówek to mogły się przepalić przepraktykowałem to. Jest to opisane w jednym poście. |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
jerusalem [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 01:27
|
|
|
MARIO napisał/a: | Nie będziemy się czarować, że mimiś który ma 4.05 długości nie może mieć jednocześnie wielkiej przestrzeni dla pasaażerów i dla bagażu, dlatego ja uważam, iż w środku jest OK, lecz bagażnik jest trochę za mały. W Civicu 99' 5D miałem jednak bagażnik większy. |
Dzięki za informacje. No i się rozumie, skoro tylna kanapa ciśnie do przodu to pasażerowie mają kolana przy uszach Ogólnie chodziło mi o to, czy w tym autku można wyciągnąć całkowicie siedzenia z tylnej kanapy i z tego co napisałeś wnioskuję, że nie. No trudno, jakoś to jeszcze przeboleję, ale znów nasuwa się pytanko odnośnie tylnej kanapy i bagażnika. Czy wszystkie modele MSS mają standardowo dzieloną tą tylną kanapę? Jakoś tak szukam po necie i średnio to jest wyjaśnione.
Generalnie to sytuacja wygląda tak, że jestem w trakcie kupowania samochodu w formacie mini-van. Na początku był R. Scenic. Ostatnio do sąsiadów podjechał MSS rzuciłem okiem i stwierdziłem, że błądziłem, niestety TYLKO rzuciłem okiem, nie miałem okazji przyglądnąć się temu dokładnie. Dzisiaj kobieta przyszła do domu i rzuciła hasło " Opel Zafira!" zwariowałem... Podsumowując. Czy ktoś jest w stanie porównać te trzy autka? Może lepiej od razu jakiś nowy wątek bym strzelił typu " MSS a inne vaniki?"? |
|
|
|
 |
MARIO [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 08:00
|
|
|
Zastanawiam się jakie ładunki codziennie zabierasz na swój pokład, że chcesz wyjmować tylną kanapę?Bo jeżeli są to wielkie pudła kartony itp to powinieneś się zastanowić nad samochodem typu Renia kangoo Cytryna berlingo lub Pug partner w wersji ciężarowej. Zafira jest oczywiście większa od MSS i Scienica , ale jest ich mało na naszych drogach poza tym nie wiem dokładnie jak wygląda w środku. |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2006 Posty: 150 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 09-04-2007, 08:57
|
|
|
Tak jak już ktoś trafnie na tym forum stwierdził to MSS można by sklasyfikować do grupy samochodów microvan czyli bezpośrednio do Zafiry czy Scenica nie ma co porównywać. Jeżeli pokusić się o jakieś przyrównania to do Forda Fusion lub ewentualnie Hodny Jazz bo one mają zbliżone rozstawy osi i pozostałe wymiary. |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-04-2007, 09:04
|
|
|
Zafira jeśli chodzi o możliwości aranżacyjne wnętrza jest nie do pobicia z tym systemem flex to z siedzeniami robisz co chcesz a nawet wymontować możesz ale jeśli ją chcesz to tylko z mocnym dieslem - benzynowe 1.8 strasznie palą i nie grzeszą dynamiką a 1.6 strasznie słabe jak do tego auta. IMHO Zafira ze średnich vanów jest najlepsza ale tylko z mocnym dieselem chyba że chcesz ja na sportowo to weź OPC i będzie ze 220 koników ale i wir w baku |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-04-2007, 09:34
|
|
|
jerusalem napisał/a: | Ostatnio do sąsiadów podjechał MSS rzuciłem okiem i stwierdziłem, że błądziłem, niestety TYLKO rzuciłem okiem, nie miałem okazji przyglądnąć się temu dokładnie. | Witam. Jeżeli bywasz w Katowicach lub Bytomiu to możemy spotkać się to sobie obejrzysz Spejsa do woli. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 15:10
|
|
|
a jesli masz blizej rybnik lub wodzialaw to tez zapraszam na ogladanie.tylne siedzenia sklada sie bardzo szybko, kanapy dzielone , no i w zyciu nie kupilbym zafiry mimo iz wieksza.zalezy jak duza rodzinka no i co chcesz przewozic.ja pakuje dwa rowery do srodka bez przednich kolek plus 1 pasazer i na wypad w gory jak znalazl. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-04-2007, 15:54
|
|
|
arek 69 napisał/a: | no i w zyciu nie kupilbym zafiry | A ja chyba tak. Nowa Zafira jest całkiem całkiem |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 17:02
|
|
|
ooops sorrry,wlasnie zobaczylem nowa Z,rzeczywiscie poprawili ale Jaca mimo wszystko mowie ci lepiej bedziesz sie prezentowal np w Seacie-altea jesli dalej podtrzymujesz ze misia nie kupisz.wiesz te ople to tak nie bardzo [/b] |
|
|
|
 |
mariuszbox [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 22:23
|
|
|
jerusalem - nie offtopikuj Po prostu moje pytania giną w gąszczu twojego tematu. Ponadto być może więcej osób by Ci odpowiedziało gdybyś założył własny temat, a tak dzieje się to niejako przez przypadek. Ot co Wracając to głównego tematu - rzeczywiście 7szt żarówek było przepalonych! Dzięki opisowi demontażu zegarów na forum, udało mi się to dość szybko usunąć. Pozostaje jeszcze kwestia cech akumulatora. Więc jaki do 1.9 DI-D? |
|
|
|
 |
|