|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośba o opinie Lancer Sportback |
Autor |
Wiadomość |
piotrekm7
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2019, 17:34 Prośba o opinie Lancer Sportback
|
|
|
Cześć.
Planuję zakup Lancera w wersji Sportback.
Mogę prosić o opinie na temat samochodu z poniższego ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/of...html#946a4b3631
Byłem oglądać, samochód wydaje się w porządku, ale zauważyłem, że kierownica i gałka zmiany biegów są mocno wytarte. Dużo bardziej niż w moim VW Touran z 300k przebiegu. Pytanie czy te samochody tak mają, czy może to sugerować jakieś manipulacje przebiegiem.
Na co jeszcze zwróciłem uwagę to nisko łapiący pedał hamulca. Hamowanie jest w porządku, tylko trzeba mocno wcisnąć. Więc znowu nie wiem czy wszystko jest w porządku czy może to sugerować usterkę.
Będę wdzięczny za wszelkie rady i opinie. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 01-06-2019, 23:30
|
|
|
Zdjęcia są niskiej jakości ale chyba ma nieoryginalną atrapę na zderzaku (tą srebrną ramkę). |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 02-06-2019, 15:36
|
|
|
piotrekm7 napisał/a: | Dużo bardziej niż w moim VW Touran z 300k przebiegu. |
Zależy kto jeździ autem, jeśli ktoś z pierścionkami, to może dość szybko zniszczyć skórę w tych miejscach (zwłaszcza, gdy jeździ się po mieście i często zmienia biegi). Lancery z dużym przebiegiem maja zazwyczaj "wytarte" przyciski na kierownicy (pogłaśnianie i ściszanie radia, czasami też od tempomatu).
Przed zakupem sprawdź progi, podłogę, wydech i podłużnice-je najczęściej zaczyna atakować ruda, zwłaszcza wokół otworów. Jeśli jest zrobiona konserwacja (względnie nowa), to zapewne ruda już zaatakowała. Dolny rant klapy bagażnika w sportbacku też lubi atakować (przy otworach odpływowych).
Mazin89 napisał/a: | chyba ma nieoryginalną atrapę na zderzaku |
Na to wygląda.
Taki "tip": na masce lancera są takie gumowe dystanse, które dotykają górny pas, gdy się zamknie maskę. Biorąc pod uwagę rocznik auta i przebieg, to to miejsce styku na górnym pasie powinno być już lekko podrdzewiałe/powinno mieć zauważalnie wytarty lakier (podobnie ma masce, gdzie dotykają dystanse z górnego pasa). Jeśli lakier jest jak nowy, to pewnie było to coś większego, niż parkingówka.
Tak jest w 90% przypadków, ale nie jest to pewniak, ja przykładowo nakleiłem folię w tych miejscach styków i gumy obcierają folię, a nie lakier. Widziałem, że inni naklejają w tych miejscach taką piankową uszczelkę.
Dodatkowo w sportbacku (nie wiem jak z sedanami) w miejscach gdzie przylega ramka tablicy rejestracyjnej (a dokładniej jej krawędzie) do klapy bagażnika lubi się wycierać lakier (słychać jak obija klapę przy jej zamykaniu). Jednak patrząc, że przednia ramka jest na dużej ilości kleju (który trochę już puszcza), to z tyłu może jest podobnie, więc nie będzie tego problemu. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
piotrekm7
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 02-06-2019, 15:48
|
|