|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 28-05-2007, 17:24 |
[E33A 2.0] Niepoprawne dzialanie ECU |
Autor |
Wiadomość |
qrzyh [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 07:33 [E33A 2.0] Niepoprawne dzialanie ECU
|
|
|
Witam, pozdrowka dla Was koledzy Mitsumaniaki
Chcialem zwrocic sie do Was z prosba: Czy moze ktos wie gdzie w okolicy Zgorzelca moge podpiac mojego Miska pod komputer i zaprogramowac ECU?
Pytam sie poniewaz:
-silnik nie ma mocy
-gdy dodam wiecej gazu silnik sie dlawi
-na trasie trzeba go wysoko krecic zeby podjechal pod gorke...
-wyczyscilem przepustnice oraz ustawilem obroty
-sprawdzilem wtryski, sa ok
-sprawdzilem kondensatory w ECU, sa ok
-po podpieciu sie pod zlacze diagnostyczne okazalo sie ze nia ma zadnych bledow
-na ECU mam napisane markerem: "GALANT" z czego wnioskuje ze ECU bylo wymieniane
Wiec w takim przypadku uznalem ze to wina ECU |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 28-05-2007, 17:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 09-04-2007, 10:30
|
|
|
Z tego, co się orientuję, tych ECU nie da się zaprogramować innaczej, niż fabryka to zrobiła. Także winy szukaj nie tu, a gdzie indziej. Proponuję sprawdzić szczelność dolotu, to tak na początek. Ew. odłącz przepływomierz i sprawdź, jak auto bedzie się zachowywać. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
|
|