|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Kontrola trakcji, czy tylko moje tak muli? |
Autor |
Wiadomość |
kkkamil
Forumowicz
Auto: Pajero IV 3 drzwiowe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2019, 19:58 [3.2 DID] Kontrola trakcji, czy tylko moje tak muli?
|
|
|
Jeszcze jedna rzecz która mnie niepokoi w moim "nowym" Pajero.
Często jak zerwę przyczepność (np. z napędem na 2 koła włączając się energicznie do ruchu z polnej drogi) zamigają kontrolki kontroli trakcji, zamiga koło które straciło przyczepność i samochód robi nic... Ja patrzę że przerażeniem na zbliżające się samochody, a moje Pajero przez kilka sekund zastanawia się czego ja od niego oczekuję, nie przekonuje go wciśnięty do oporu pedał gazu i moje wielkie oczy, ono sobie spokojnie po kilku sekundach zastanowienia zaczyna powolutku przyspieszać. Oczywiście ja w tym momencie wolałbym widzieć dym spod opon i poczuć wciskanie w fotel, ale nie, mój samochód ma inne zdanie.
Czy wasze Pajero też tak mają?
Inne auta którymi się poruszałem załatwiały te tematy z większą werwą i chęcią przyspieszania
Pozdrawiam. Kamil |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 11-06-2019, 07:52
|
|
|
wszystkie tak maja
Masz przycisk po lewej którym możesz wyłączyć tą opcję. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
kkkamil
Forumowicz
|
Wysłany: 11-06-2019, 09:21
|
|
|
Po prawej pod kierownicą mam wyłącznik, to miałeś na myśli? |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-06-2019, 22:13
|
|
|
Nie jeżdżę tak więc nie wiem jak u mnie ale lekarstwem na to jest większą płynność w używaniu pedału gazu. Zacznij lekko i dociskaj dopiero w miarę odkręcania kierownicy. Wtedy ESP będzie mniej dusiło a i opony będą mieć lepszą przyczepność czyli i start będzie skuteczniejszy |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
kkkamil
Forumowicz
|
Wysłany: 13-06-2019, 08:45
|
|
|
Masz rację! Zazwyczaj tak robię, ale czasem mnie poniesie, a potem stoję na środku drogi jak głupek |
|
|
|
 |
|
|