Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zacisk hamulcowy endeavor
Autor Wiadomość
artur28 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi endeavor 3.8 4x4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2019, 12:39   Zacisk hamulcowy endeavor

Witam, mam pytanie czy wiecie jakie będą pasowały kompletne zaciski hamulcowe tył do mitsubishi endeavor 2004 dostepne w polsce bo na razie to tylko znalazłem na portalach zagranicznych.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 14-06-2019, 13:22   

A tak spytam z ciekawości co jest ze starymi nie tak :?:
W Polsce kiepsko coś będzie nowego dostać, musisz szukać po ebay-u lub bezpośrednio w USA.

artur28 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi endeavor 3.8 4x4
Wysłany: 14-06-2019, 19:05   

Lewa strona mi sie bardziej grzeje , jak nie uda mi się za rozsądne pieniadze kupić to dam do regeneracji .

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 14-06-2019, 19:30   

Regenerację można zrobić samemu.
Zestaw (zamiennik) gumek kosztuje około 40-50zł, tłoczek jeśli potrzebny około 40-50zł.
Do wysunięcia tłoczka przydaje się kompresor + jakaś farba do poprawienia wyglądu zacisku :wink: .

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 16-06-2019, 00:44   

Endeavor ma z tyłu taki sam system hamulcowy jak grandis czy outlander, więc wszystkie podzespoły pasują, inna sprawa czy opłaca się kupować nowy zacisk , jak można kupić w intercarsie gotowy zestaw naprawczy. Uprzedzając ew. pytania odpowiadam że na przód do endeavora pasują klocki i tarcze z grandisa, zaciski już nie, ale tłoczki i reperaturki już tak ;)
Pozdrav

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-06-2019, 22:03   

Każdy musi sobie sprawdzić. Np. 2 tłoczek do Galanta kosztuje zregenerowany, pomalowany, zmienione wszystko co się da 160zł (NTY) a zestaw naprawczy ze wszystkim co się da 110zł od Frenkit. Także czasem warto kupić drugi zacisk zamiast płacić za regenerację (lub babrać się samemu).

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Wysłany: 17-06-2019, 01:36   

Krzyzak napisał/a:
Każdy musi sobie sprawdzić. Np. 2 tłoczek do Galanta kosztuje zregenerowany, pomalowany, zmienione wszystko co się da 160zł (NTY) a zestaw naprawczy ze wszystkim co się da 110zł od Frenkit. Także czasem warto kupić drugi zacisk zamiast płacić za regenerację (lub babrać się samemu).

Darek tylko że najczęściej w zaciskach sypią się elementy gumowe, a te można kupić za ok 26 PLN na stronę. A jak wiesz wymiana do najtrudniejszych nie należy :D

Pozdrav

JERZYK45 
Nowy Forumowicz
Jerzyk

Auto: ENDEAVOR 3.8 2004
Wysłany: 21-07-2020, 10:26   

Cześć,
Czy udało się koledze ogarnąć problem zacisku? Może ktoś podesłać jakiś link do zestawu naprawczego?

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Wysłany: 24-07-2020, 00:20   

Tu masz link do pierwszego z brzegu ;) pasującego do Endeavora https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-mitsubishi-asx-ga-w-9047528429

Pozdrav

JERZYK45 
Nowy Forumowicz
Jerzyk

Auto: ENDEAVOR 3.8 2004
Wysłany: 24-07-2020, 14:08   

Dzięki, temat już ogarnąłem, dałem zacisk do warsztatu, koszt całkowity naprawy 120 pln

agaz 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi endeavor 2005
Wysłany: 06-06-2025, 10:18   

Hej!
Mam pytanie - blokuje mi się zacisk (lewy tył), mechanik (z przypadku) coś kręci nosem na regenerację (że w starych autach to lubi wracać, że rdza itp) i sugeruje nowy. Znalazłam tu info, od @Bubu, że powinien pasować z grandisa, ale jak wysłałam zapytanie na allegro, z vinem, to mi odpisali, że nie pasuje... Nowe z USA około 350/szt i długi czas oczekiwania.
No i nie wiem co robić - szukać innego mechanika i regenerować? Czy są gdzieś na polskim rynku pasujące zaciski jednak? Czy inwestować w te ze Stanów? Help!

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Wysłany: 11-06-2025, 08:30   

Tyłu nie opłaca się regenerować, mam założone od grandisa . Jedyna drobna różnica jest przy podłączeniu przewodu hamulcowego , nic z czym mechanik by sobie nie poradził .
Koszt nowego zacisku to około 100 PLN za sztukę.
Pozdrav

Odpowiedz do tematu