Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Pompa hamulcowa
Autor Wiadomość
ViBeZ 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 02-07-2019, 13:59   [EA5A/W 2.5] Pompa hamulcowa

Panowie mam problem z hamulcami, a nie moge znalezc podobnego wątku. O pompie żadnego osobnego tematu nie widze, aż dziwne :roll: .

Sprawa wygląda nastepująco:

Wymieniłem tarcze i klocki (tarcze i tak już były krzywe więc na darmo na szczescie nie wymieniłem) , wyczysciłem i nasmarowałem prowadnice z myslą że to rozwiąże wszystkie moje problemy ale jednak nie. Sprawdzone też czujniki/koronki ABSu, brak błędów czy kontrolek od ABSu - wszystko jest całe i sprawne.

Co sie dzieje?
Samoczynnie włącza sie ABS (trytytytytyt :mrgreen: ) bez hamowania najzwyczajniej podczas jazdy;
Po delikatnym musnieciu pedału hamulca potrafi zahamować z dużą mocą;
Innym razem trzeba mocno depnąc hamulec by zatrzymać auto;
Jeszcze innym razem naciskam hamulec, a auto hamuje nierowno wożąc sie od lewej do prawej;

Z lewej strony w okolicy skrzynki bezpiecznikow słychac delikatne cykanie które zbagatelizowałem wczesniej mysląc że to wina krzywych tarcz i dzwiek sie tak roznosi. Teraz mysle że to uwalona pompa.

Jak Wy jak myslicie? Może pompa ABS? Czy jakies inne sugestie?

Jakie będą ewentualne koszty naprawy?

Wymiana na używke czy jakaś regeneracja? Jeszcze nigdy w żadnym aucie nie naprawiałem to nie wiem jak to sie odbywa :|

przemek1602 
Mitsumaniak

Auto: Galant VIII AVANCE 2.5 V6
Wysłany: 02-07-2019, 18:10   

Któraś korona jest wykruszona. Pokazuje błędy?

-Fenek- 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 6A13 2001r.
Wysłany: 02-07-2019, 23:41   

Skoro coś się dzieje, to pompa działa, przynajmniej jako tako. To wygląda bardziej na winę któregoś elementu, który steruje pompą.

Odpowiedz do tematu