|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szarpanie po zwolnieniu nogi z gazu |
Autor |
Wiadomość |
mikello
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DID A/T 2008,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-10-2018, 09:43 Szarpanie po zwolnieniu nogi z gazu
|
|
|
Witajcie,
Mam taki problem z którym nie mogę sobie poradzić już od dłuższego czasu a mianowicie, przy szybszej jeździe na autostradzie, w takim stylu ze cały czas noga na dużym gazie, po nagłym odpuszczeniu są dwa trzy szarpnięcia silnika, tak jakby brakowało paliwa, przy delikatnym odpuszczeniu gazu nie ma tego zjawiska. A zdarza się ono tez w sumie nieregularnie. Co to może być?
pozdrawiam |
_________________ Mikello |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 31-10-2018, 15:23
|
|
|
Może jakieś poduszki do wymiany . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-11-2018, 10:58 Re: Szarpanie po zwolnieniu nogi z gazu
|
|
|
mikello napisał/a: | Witajcie,
Mam taki problem z którym nie mogę sobie poradzić już od dłuższego czasu a mianowicie, przy szybszej jeździe na autostradzie, w takim stylu ze cały czas noga na dużym gazie, po nagłym odpuszczeniu są dwa trzy szarpnięcia silnika, tak jakby brakowało paliwa, przy delikatnym odpuszczeniu gazu nie ma tego zjawiska. A zdarza się ono tez w sumie nieregularnie. Co to może być?
pozdrawiam |
Masz luz na wale napędowym tylnym między homo kinetykę a wieloklinem na samym dole |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
gogow212
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 2009r
|
Wysłany: 14-11-2018, 13:17 Re: Szarpanie po zwolnieniu nogi z gazu
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | mikello napisał/a: | Witajcie,
pozdrawiam |
Masz luz na wale napędowym tylnym między homo kinetykę a wieloklinem na samym dole |
Mam dokladnie taki sam problem, jakie sa przyblizone koszty naprawy? |
|
|
|
 |
mikello
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-11-2018, 15:42 Re: Szarpanie po zwolnieniu nogi z gazu
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | mikello napisał/a: | Witajcie,
pozdrawiam |
Jednak Panie Zbyszku dzieje się to sporadycznie, bardzo sporadycznie. Na przykład od 3 tygodni to się nie zdarzyło. Być może mój tok dociekania jest nieprawidłowy i może to autosugestia ale zbiegło się to jakoś tak z wymianą zbiornika paliwa, jeśli wystąpi taki objaw i później sprawdzam pompkę na filtrze to okazuje się że jest miękka, nacisnę z kilka razy aż stwardnieje i wydaje mi się że objawy nie występują. Ciężko wyczuć kiedy to nastąpi. Jak rozumiem luzy na wale dawałyby objaw permanentny. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 26-11-2018, 11:25 Re: Szarpanie po zwolnieniu nogi z gazu
|
|
|
mikello napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | mikello napisał/a: | Witajcie,
pozdrawiam |
Jednak Panie Zbyszku dzieje się to sporadycznie, bardzo sporadycznie. Na przykład od 3 tygodni to się nie zdarzyło. Być może mój tok dociekania jest nieprawidłowy i może to autosugestia ale zbiegło się to jakoś tak z wymianą zbiornika paliwa, jeśli wystąpi taki objaw i później sprawdzam pompkę na filtrze to okazuje się że jest miękka, nacisnę z kilka razy aż stwardnieje i wydaje mi się że objawy nie występują. Ciężko wyczuć kiedy to nastąpi. Jak rozumiem luzy na wale dawałyby objaw permanentny. |
Trzeba sprawdzić układ paliwowy czy jest szczelny. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mikello
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-06-2019, 14:39
|
|
|
Więc w kwestii aktualizacji, powodem był łuszczący się bak i zapychający filtr paliwa. |
|
|
|
 |
|
|