Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:00
(I 2.0) Wymiana płynu chłodniczego
Autor Wiadomość
bruno131313 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2013, 20:24   (I 2.0) Wymiana płynu chłodniczego

Witam
Zbliża się zima i postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy.
Chciałbym się dowiedzieć czy po spuszczeniu płynu i nalaniu nowego trzeba coś odpowietrzać albo jak trzeba to zrobić. Z góry dziękuje za pomoc.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-11-2013, 06:59   

Ja nie odpowietrzałem. Spuszcza się odłączając i wyciągając zbiorniczek (wyczyścić), a z silnika to od strony grodzi zaraz jak się kończy to zaokrąglenie i zaczyna obudowa cylindrów to tam jest kurek. U mnie go nie widać, trzeba wymacać chyba na imbusa jest. Ale to wszystko z pamięci w menualu to wszystko jest.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 07-11-2013, 22:27   

Jak ja spuścisz z silnika to spuść też z chłodzenia przekładni. Dostęp bajeczny, jak wejdziesz pod samochód to szukasz "najniższą" część napędu i tam będzie rurka prowadząca od góry ze śrubą "przelotową", rozmiar 17 albo 19. Nic nie trzeba odkręcać więcej ani zdejmować.

Szescionogi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I
Wysłany: 21-06-2019, 13:42   

Odkopuję temat.
W instrukcji jest napisane że do zabezpieczenia korka spustowego w bloku silnika należy użyć kleju do gwintów 3M nr 4171. Na jakimś forum terenówek wyczytałem że to raczej uszczelniacz niż klej. Wie ktoś jaki był by dla niego zamiennik łatwiej dostępny u nas?

jaroo0 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 23-06-2019, 15:35   

Jeżeli chodzi o sam klej do gwintów to zapewne każdy. Nie drogi jest z K2 prolok medium. Tutaj wibracji i pracy nie ma, wiec wystarczy średni.

Szescionogi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I
Wysłany: 25-06-2019, 13:01   

jaroo0 napisał/a:
Jeżeli chodzi o sam klej do gwintów to zapewne każdy. Nie drogi jest z K2 prolok medium. Tutaj wibracji i pracy nie ma, wiec wystarczy średni.

OK. Dzięki za podpowiedź.

Odpowiedz do tematu