Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.6] ASX - kierownica multifunkcyjna
Autor Wiadomość
Pawelas 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2019, 10:37   [1.6] ASX - kierownica multifunkcyjna

Witam wszystkich.
W niedługim czasie będę posiadaczem ASX 1.6 wersja Inform.
Zdaje sobie sprawę że jest to podstawowa wersja tego auta - wygrała cena.
Mam pytanie - czy ktoś zakładał kierownicę z przyciskami. Głównie zależy mi na sterowaniu radyjkiem i bluetooth. Ewentualnie tempomat - jak się da.
Czy jest to możliwe do zrobienia bez większych komplikacji - podobno się da - ale może niech się wypowie ktoś kto to przerabiał.
Znalazłem kierownicę z przyciskami w bardzo dobrym stanie na allegro.
Będę wdzięczny.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 09-07-2019, 11:08   

Jeżeli jest to nowy samochód to stracisz gwarancję na wiele elementów.

Pawelas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-07-2019, 22:22   

No i odebrałem autko - dosyć szybko salon się postarał go wydać.
Rozmawiałem w sprawie ewentualnej przekładki kierownicy z ASO.
Powiedzieli że wersja inform nie posiada wiązki elektrycznej podciągniętej do kierownicy do sterowania radiem, bluetooth, ...
Co do gwarancji to nic nie tracę jak zrobię to w ASO - ale ponoć w tej wersji nie da się.
Więc już nie wiem - czy jest sens brać się za to.
Czy ktoś przerabiał ten temat w swoim ASX-sie?

sla 
Forumowicz

Wysłany: 13-07-2019, 09:53   

Pisząc
Pawelas napisał/a:
Znalazłem kierownicę z przyciskami w bardzo dobrym stanie na allegro.
myślałem, że chcesz sprawę załatwić we własnym zakresie.
Pawelas napisał/a:
Co do gwarancji to nic nie tracę jak zrobię to w ASO - ale ponoć w tej wersji nie da się.
Wszysko się da zrobić. W ASO, które się tego podejmie, jak powiedzą Ci cenę tej przeróbki to zemdlejesz :shock:

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 13-07-2019, 10:18   

Pawelas, najlepiej zapytaj tokyo pewnie ogarnie temat w parę godzin 8) .

Pawelas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-07-2019, 11:22   

Domyślam się że cena za przekładkę w ASO może być wysoka.
Pytałem ich o kabelek USB do radia - 700 zł :shock:
Na razie pojeżdżę trochę - po wakacjach spróbuję to ogarnąć.
Dzięki za namiar do speca Tokyo - czytałem już że siedzi w tym temacie.

Amiga 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 15-07-2019, 08:28   

Obstawiam ze zapłaciłeś 59K z obecnych wyprzedaży bo model ASX2020 w pazdzierniku wchodzi i chca sie starych pozbyc.
Uwzam ze kosz przeróbki będzkie kilka kafli - trzeba było dopłacic te 5k i wziasc wersjie INVITE czujnik zmierzchu,deszczu,podłokietnik tył przód ,skórzane wykonczenia kierownicy i drążków - wyciszenie lepsze , klimatyzowany schowek na flaszke ,wiecej chromu z przodu, no i automatyczna klimatyzacja,tempomat - myślę przeróbka wyjdzie więcej niz 5K

albo jezdzic INFORM i zaakceptować to co jest albo szarpać się z ASO które na ręke nie pójdzie z cena

obecne ASX INFORM sa budzetowe i lepiej ta kase zainwestuj w zabezpieczenie antykorozyjne podwozia

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 15-07-2019, 14:35   

Z drugiej strony - dołożenie zewnętrznego modułu BT to jest ułamek ceny tej przekładki (np. firmy Bury to koszt rzędu 500 zł dla wersji z wyświetlaczemLCD). Samo radio w ASX jest tak umiejscowione, że można nim bez problemu sterować bez pomocy kierownicy, pytanie czy twoje ma BT, bo jak nie to jeszcze radio byh trzeba było wymienić. Jedynie nie będzie tempomatu.

Jak ktoś już radził, pogadaj z użytkownikiem Tokyo, jak sam mi mówił, w ASX on już robił praktycznie wszystko, więc myślę, że temat takiej przekładki też nie będzie mu obcy. Pytanie tylko jakie koszty i jak z gwarancją.

Pawelas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-07-2019, 20:35   

Tak jak pisałem - jest to wersja podstawowa Inform. Cenę każdy może sprawdzić na stronie Mitsubishi. Jak dla mnie wcale nie jest to jakaś budżetowa wersja - w porównaniu z dotychczasowym 17 letnim focusem to przeskok o kilka poziomów w górę.
Auto naprawdę solidne - jak na razie jestem zadowolony. Za tą cenę to ciężko coś lepszego dostać - a szukałem sporo. Budżet był na auto używane - ale dokładając jeszcze troszkę kasy udało się mieć nowe - i jest OK.
Jedyne to właśnie brakuje mi tej kierownicy multi funkcyjnej. Więc nie było sensu dokładać jeszcze 10 tys. na wersję Invite - jak już mówiłem kasa.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 15-07-2019, 22:25   

Pawelas napisał/a:
Więc nie było sensu dokładać jeszcze 10 tys. na wersję Invite
Jak kupując samochód , wybieram ten który jest segment niżej, ale w pełnym wypasie,zamiast wiekszego, ale golasa.

Amiga 
Forumowicz

Wysłany: 15-07-2019, 23:24   

sla napisał/a:
Pawelas napisał/a:
Więc nie było sensu dokładać jeszcze 10 tys. na wersję Invite
Jak kupując samochód , wybieram ten który jest segment niżej, ale w pełnym wypasie,zamiast wiekszego, ale golasa.

Nie prawda w mitsubishi golas to wersja Entry ...bez klimy ,bez elektryki..pelny korbotronic...zobacz wersje spacestar ...outlanderow w wersji inform tez juz nie ma wiec mowiac golas w ASXie jest krzywdzace ....Inform ma w zasadzie wszystko to co potrzeba za 59k

Widzialem ASX Invite za 65k ...tyle ja dalem za swojego miska z autoalarmem i oponami

sla 
Forumowicz

Wysłany: 16-07-2019, 10:19   

Amiga napisał/a:
Nie prawda w mitsubishi golas to wersja Entry ...bez klimy ,bez elektryki..pelny korbotronic...zobacz wersje spacestar
Ręczna klimatyzacja , elektryka szyb i lusterek to minimum, które musi posiadać w/g mnie każdy samochód., nawet tzw. golas. Nie wyobrażam sobie kupna samochodu w dzisiejszych czasach, bez tych rzeczy Mi chodzi o inne dodatki typu podgrzewane fotele i kierownica,dobre multimedia, tempomat, elektroniczna klimatyzacja, LED itp.

Amiga 
Forumowicz

Wysłany: 19-07-2019, 09:59   

Nie wyobrażam sobie kupna samochodu w dzisiejszych czasach, bez tych rzeczy

zapraszam do salonu skody :) kolega mial tania octawke z korbotronikiem .. za wszystko kazali doplacac nawet za tylnia wycieraczke 200 pln :P

po dobraniu "opcji" czyniacym go samochodem współczesnym wyszła mu coś 87 tys zł

Pawelas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-07-2019, 10:49   

Panowie,
ale wersja Inform jak dla mnie jest całkiem spoko wyposażona:
Jest klima (manual), szyby elektryki (x4), lusterka podgrzewane i elektryczne, światła do jazdy dziennej (LED) + halogeny, 7 poduszek ...
Radyjko można z biegiem czasu zmienić na lepsze. Alusy też można dokupić - i to jakie się podobają za rozsądną cenę.
Tak że nie jest źle za tą cenę.
No i miejsca środku naprawdę sporo.

Odpowiedz do tematu