Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.8] Nieaktywna opcja parowania bluetooth
Autor Wiadomość
Tyska_ 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-07-2019, 21:11   [1.8] Nieaktywna opcja parowania bluetooth

ASX z 2011 z Mitsubishi multi communication system. Chciałam sparować ze smartphonem ale opcja parowania nie jest w ogóle aktywna tzn widać na ekranie przycisk "parowanie" ale jest wyszarzone. Dodatkowo jak uzyskać kod dostępu do połączeń (0000, 1111, 1234 - nie wchodzą).
Co zrobić, że sparować urządzenia?

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 19-07-2019, 09:40   

W moim Asx z 2015r bez problemu podłączyłem się gdy miałem telefon lg, jak kupiłem nowego Huaweia to niestety nie mogłem się sparować. Dopiero wgranie nowego programu w aso rozwiązało problem.

Tyska_ 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 19-07-2019, 15:03   

RomanK61 napisał/a:
W moim Asx z 2015r bez problemu podłączyłem się gdy miałem telefon lg, jak kupiłem nowego Huaweia to niestety nie mogłem się sparować. Dopiero wgranie nowego programu w aso rozwiązało problem.

Czyli chyba tutaj bardziej zwracasz uwagę na wersję bluetootha - w telefonie jest nowsza a w samochodzie starsza. I to widać gdy będąc w samochodzie w swoim smartphonie wyszukuje urządzenia i nie znajduje mi tego "samochodowego"
To jedna sprawa.
Druga to w ogóle moduł bluetooth w samochodzie. Czy to, że wyszarzony button "paring" na ekranie dotykowym nie świadczy o tym, że jest ta funkcja w ogóle wyłączona i trzeba by ją jakimś kodem włączyć ?
A może wizyta w ASO i podbicie wersji modułu bluetooth w samochodzie rozwiązałaby problem ?

RomanK61 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2019, 15:37   

Najlepiej do aso się umówić, musi wtedy być specjalista od tego typu rzeczy, to nie kosztuje aż tak wiele ok100 mnie zrobili za darmo bo robię u nich przeglądy gwarancyjne. Po zmianie telefonu strasznie mnie denerwowało że brak komunikacji radio-telefon a tu wystarczyło wgrać nowy program i radio zobaczyło mój nowy Huawei.

Jarek S. 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite 2012 MY13
Wysłany: 19-07-2019, 17:32   

BT ma ograniczoną ilość sparowanych urządzeń. Może jest ich za dużo ?

Sprawdź i może coś wyrzuć.

RomanK61 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2019, 17:43   

To prawda że może za dużo ale prawda jest też taka że bloutuh nie widzi nowych telefonów

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 20-07-2019, 07:26   

U mnie BT a MGN działa tak, że niby się paruje z telefonem, ale co jakiś czas się odparowuje. Wgrałem do radia najnowszy soft nie pomogło, wgrałem do telefonu Androida 9 i też nic nie pomogło. Widocznie taki urok tego BT w Mitsu.

Odpowiedz do tematu