|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegrzewanie |
Autor |
Wiadomość |
MateuszBT
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2 NL 3.5v6
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 12-08-2019, 13:55 Przegrzewanie
|
|
|
Siema wszystkim z gory pozdrawiam i dziekuje za informacje i porady bo nie raz juz mi tutaj pomogly. Tym razem mam inne pytanie odnosnie Pajera 1999nl 3.5.
Otoz dopadla moj silnik taka przypadlosc ze pod gore sie grzeje, im dluzszy podjazd na obciazeniu np. 3 biegu tym wyzej zasuwa wskazowka a jak zjezdzam z gorki to wraca ponownie do odpowiedniej temperatury pracy. Plukanke robilem juz kilkukrotnie, zastosowalem srodek do klejenia glowic itd. Na chwilke niby pomoglo (albo mam juz zmiany ) ale sam nie wiem czy to jest to(glowica albo przedmuchans uszczelka) termostat zmienilem korek chlodnicy, czujnik temoeratury. Nagrzewnice mam zatkana, chociaz jak ja konkretnie odpowietrzylem to bardzo delikatna roznice ciepla dalo sie odczuc. Panowie jakies sugestie ? Czy zatkana nagrzewnica moze powodowac przegrzewanie silnika ? Rozrzad wymieniony rok temu, chlodnica ok 2 lat temu - chinskaale dawala rade jak do tej pory. Nie mam przeciekow, plynu raczej nie ubywa, nie dymi na bialo. Nie przegrzewa na postoju ani na normalnej jezdzie. Normalnie w Was ostatnia nadzieja!!!!
Dziena za kazda odpowiedz. |
|
|
|
 |
bandegras
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-08-2019, 12:49
|
|
|
Witam,
nie piszesz czy sprawdzałeś wiskozę. Może ona niedomaga?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lapa16
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2014 Posty: 88 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 23-08-2019, 23:20
|
|
|
A pompe wody kiedy zmieniales ? u mnie byla padnieta pompa wody i sie gotował, ponad to wiskoza martwa byla. |
|
|
|
 |
|
|