|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Pajero II 2.8TD słychać "syczenie" podcza |
Autor |
Wiadomość |
sla84wo
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8td GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2019, 22:03 [2.8 TD] Pajero II 2.8TD słychać "syczenie" podcza
|
|
|
Witam forumowiczów,
jestem tutaj nowy i od kilku dni posiadaczem pierwszego Pajero jak i pierwszego Mitsubishi
Mój problem polega na tym że podczas dodawania gazu słychać specyficzny `syk` w komorze silnika tak jakby jakaś nieszczelność(?) i czuć że brakuje mocy( brak odczuwalnego przyśpieszenia). Jaka może być tego przyczyna?
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
szofer33
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8 3D SuperSelect
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2017 Posty: 118 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 17-08-2019, 20:05
|
|
|
Sprawdź na początek wszystkie węże zwłaszcza ten do Intercoolera czyli do tej części najbliżej maski. Jak syczy to wąż na pewno dziurawy albo te przy turbinie któryś przewód pękł. To na pewno nic poważnego ale ja stawiam na pękniecie przewodu do intercoolera.
Powodzenia |
|
|
|
 |
sla84wo
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8td GLS
|
Wysłany: 26-08-2019, 21:21
|
|
|
Witam, węże posprawdzane i mechanik stwierdził wstępnie że to turbina. Zobaczymy co będzie dalej.... |
|
|
|
 |
|
|