|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klapka zamykajca gniazda do ladowanie w Outlander PHEV |
Autor |
Wiadomość |
marekp
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2019, 18:59 Klapka zamykajca gniazda do ladowanie w Outlander PHEV
|
|
|
Od niedawna jestem wlascicielem takiego auta. Otwierala mi sie wspomniana klapka. Zamykam - wszystko dobrze - 50/50 ze w czasie jazdy sie otworzy. Poczytalem na forach rozmaitych i jest to wyraznie wada tych samochodow. Jakas pani probowala w serwisie ale nie znalezli nic co by wskazywalo ze cos jest zle. Zaproponowali pani kilkaset Euro ze moga wymienic. Jak widac nie tylko w Polsce serwis czasem dziwinie dziala.
Poprawilem te konstrukcje. Wkleilem na tasme dwustronna dwa male mocne magnesy. Tam na gorze i na dole sa takie korki plastikowe. Na nich nakleilem. One nie dotykaja klapki ale sa bardzo blisko. Okazuje sie ze to wystarcza zeby sie juz nie otwierala w czasie jazdy. Nie umiem wstawic zdjecia. Ale to bardzo jest proste.
MarekP |
|
|
|
 |
pbil
Nowy Forumowicz pbil
Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2024, 09:09
|
|
|
Odkopuję temat, również miałem problem z klapką ładowania, która sama otwiera się podczas jazdy. U mnie pomogło wymontowanie jej i poprawne zapięcie półokrągłej blachy koło zawiasu, gdyż" wyskoczyła" z mocowania. Tutaj jest filmik https://youtu.be/I8ObAkD7rjQ |
|
|
|
 |
|
|