|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Falujące obroty, czasem gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
aspanu
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2019, 10:26 Falujące obroty, czasem gaśnie
|
|
|
Hej, mam następujący problemz moim PIV 3,2 170 KM, 180k przebiegu:
1. działo się tak, że samochod jak był niedogrzany, przy jeździe po mieście, po zatrzymaniu się nie reagował na gaz, włączał mu się błąd P0299. Samochód też słabo reagował na gaz, zdażały mu się zwieszki w czasie jazdy, kiedy nie chciał przyspieszać, ale trzymał prędkość z która jechał. Zwykle po kilku minutach problem przechodził. Mechanik wyczyścił mi kolektor dolotowy, który był grubo pokryty nagarem i EGR'a.
2. Od tego momentu powyższy problem raczej minął (piszę raczej, gdyż zrobiłem od tego czsu ze 100 km), ale pojawił się nowy problem, silnik faluje na wolnych obrotach, czasami gaśnie, czasami gaśnie w trakcie jazdy an wolnych, przy dojeździe do skrzyzowań, etc. Komputer nie pokazuje błędów, mechanik nie wie co z tym zrobić. Macie pomysł w czym może być problem?
Znacie we Wrocławiu kogoś, dobrego od tego silnika? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-09-2019, 10:58 Re: Falujące obroty, czasem gaśnie
|
|
|
aspanu napisał/a: | Hej, mam następujący problemz moim PIV 3,2 170 KM, 180k przebiegu:
1. działo się tak, że samochod jak był niedogrzany, przy jeździe po mieście, po zatrzymaniu się nie reagował na gaz, włączał mu się błąd P0299. Samochód też słabo reagował na gaz, zdażały mu się zwieszki w czasie jazdy, kiedy nie chciał przyspieszać, ale trzymał prędkość z która jechał. Zwykle po kilku minutach problem przechodził. Mechanik wyczyścił mi kolektor dolotowy, który był grubo pokryty nagarem i EGR'a.
2. Od tego momentu powyższy problem raczej minął (piszę raczej, gdyż zrobiłem od tego czsu ze 100 km), ale pojawił się nowy problem, silnik faluje na wolnych obrotach, czasami gaśnie, czasami gaśnie w trakcie jazdy an wolnych, przy dojeździe do skrzyzowań, etc. Komputer nie pokazuje błędów, mechanik nie wie co z tym zrobić. Macie pomysł w czym może być problem?
Znacie we Wrocławiu kogoś, dobrego od tego silnika? |
Do wymiany na począek zawór regulacji cisnienia w pompie wtryskowej
Dostępny u nas w sklepie 606586115 |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
aspanu
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 25-09-2019, 14:27
|
|
|
edit.
poprosiłem mechanika o wyczyszczenie przepływomierza.
Od tego momentu samochód jest co chwila w trybie błędu, błąd przelania paliwa, underboost ustąpił całkowicie. Rozmawiałem kilka razy z panami z Carmontu, ale nie mam jak tam dojechać, zostawić, wrócić, etc. Znalazłem mechanika we Wrocławiu, który chce się podjąc naprawy, będzie zaczynał od diagnozowania wtryskiwaczy...
Mam wrażenie, że to trochę na czuja, czy znacie we Wrocławiu, lub okolicy serwis ogarniający Pajero? Macie jakiekolwiek pomysły jak to naprawić? |
|
|
|
 |
|
|