|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drgania przy dołączeniu przedniego napędu |
Autor |
Wiadomość |
lakikwap
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2019, 21:40 Drgania przy dołączeniu przedniego napędu
|
|
|
Hej. Mam pytanie czy macie jakiś pomysł. Super select, 2.0gdi, przy kupnie nie jeździłem na 4x4 tylko na tyle. Tył super, przód dołącza się bez problemu (kontrolki zielone przestają migać) ale przy ruszeniu odrazu wszystko zaczyna drżeć strasznie. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela to mówi że jak długo nie był zapinany to DELIKATNIE drżało ale przestawało jak się chwilę pojeździło. Ja nie miałem odwagi tak pojeździć bo ostro nawalało. Myślicie że może tak być że musi się coś rozruszać czy raczej coś zepsute? Jeśli tak to co to może być?
Dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
tony.zielony
Nowy Forumowicz
Auto: Pinin
|
Wysłany: 20-09-2019, 18:05
|
|
|
Przy dołączaniu napędu nic nie powinno ci drżeć. Dołączasz i jedziesz. Sugeruje podnośnik, zapięcie napędu i poszukanie winowajcy. Jak coś puka i stuka i drży to nie przestanie dopóki czegoś nie ukręcisz do końca.
Poprzedni właściciel nic więcej ci nie powie bo po co. Powinieneś był sprawdzić napędy przed zakupem!!!
Naprawa droga chyba że to coś głupiego, co da się znaleźć na podnośniku. Zdecydowanie nie możesz tak jeździć. Przy zapiętych napędach powinieneś czuć nieznacznie większe opory ruchu i nic więcej. |
|
|
|
 |
lakikwap
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin
|
Wysłany: 20-09-2019, 23:47
|
|
|
Wiem wiem ze tak nie powinno byc, ale myslalem ze jest jakas czesta przypadlosc ktora tak sie objawia.
No nic musi ttafic do mechanika i sie zobaczy. |
|
|
|
 |
|
|