|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z38A 1.5D] Wymiana czujnika temperatury układu chłodzenie w |
Autor |
Wiadomość |
Smarciarz
Nowy Forumowicz
Auto: C4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2019, 17:47 [Z38A 1.5D] Wymiana czujnika temperatury układu chłodzenie w
|
|
|
Tak w rzeczywistości chodzi o Smarta 454 czyli Colta udającego Mercedesa. Rocznik 2004. Ale jako, że ubranko w całości Mitsubishi a silnik to chyba efemeryda z oznaczeniami Mercedesa (przeważnie. Wszystko wskazuje, że uszkodzony czujnik temperatury układu chłodzenia (długotrwałe grzanie świec oraz świecenie lampki diagnostyki silnika). Ale ze względu na konstrukcję tego pojazdu nie sposób tego elementu ujrzeć a co dopiero sprawdzić lub wymienić. Stąd mam pytanie do wytrawnych znawców modelu jak się dobrać do istoty problemu? Raczej jestem przekonany, że konieczne będzie usunięcie podszybia. Ale tutaj znów problem. Po zdjęciu elementu z blachy pole działania niewiele poprawiło się. Próba zdjęcia dalszego elementu jak na razie bez powodzenia. Znalazłem dwie śruby mocujące do przegrody czołowej ale element trzyma się mocno. Jakoś nie wypatrzyłem innego mocowania.
Co mam uczynić aby się dobrać skutecznie do czujnika umieszczonego gdzieś w przepaści komory silnikowej ale bez konieczności wymontowania całego zespołu napędowego?[/quote] |
|
|
|
 |
cygan84
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2019, 09:48
|
|
|
Problem w tym, że mój mechanik przy okazji jakiejś innej naprawy powiedział, że żeby wymienić termostat to bez odkrecenia motoru nie ma jak. |
|
|
|
 |
|
|