|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Tylny most, hamulec ręczny, bicie w moście |
Autor |
Wiadomość |
szofer33
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8 3D SuperSelect
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2017 Posty: 118 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 16-11-2019, 20:59 [2.8 TD] Tylny most, hamulec ręczny, bicie w moście
|
|
|
Witam kolegów.
Mam pytanie, otóż dzisiaj przy zmianie opon wraz z felgami na zimowe przy zahamowanym tylni moście na ręcznym (hamulec tarczowy) zauważyłem, że mimo zaciągniętego hamulca ręcznego który działa super, mogę poruszyć kołem do przodu i w tył około 0,7 mm. Złapałem koło i ruchem lewo - prawo tak sobie poruszałem a ręczny zaciągnięty.
Gdy tak ruszam to przy końcu pojawia się stuk i opór.
Czy tak powinno być czy to jest jakiś feler bo jak dla mnie gdy zaciągnięty jest ręczny to koło powinno stać w miejscu bez żadnego ruchu??
Czy to problem z zaciskiem czy może z piastą bo nie znam się na tyle by wiedzieć do czego mocowany jest zacisk w Pajero. Jak zacisk mocowany jest do obudowy mostu to dlaczego ruszam kołem??
Proszę o pomoc jak ktoś zrozumiał moją wypowiedz bo trochę może zagmatwałem???
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|