|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kody błędów P0089 P1275 |
Autor |
Wiadomość |
przemkowy
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2019, 18:50 Kody błędów P0089 P1275
|
|
|
Witam.
Chciałbym się Was poradzić, bo mam problem z Mitsubishi L200 , rocznik produkcji 2010, silnik 2,5 TDI 100HP. Na początku pojawiał się check engine sporadycznie i autko wchodziło w tryb serwisowy. Po wyłączeniu zapłonu auto zaczynało normalnie jeździć a check znikał po około dobie. Teraz autko wchodzi w tryb serwisowy prawię za każdym razem jak staje na światłach lub w korku a check engine świeci się na stałe. Dodatkowo czasami po wyłączeniu zapłonu jak auto jest w trybie serwisowym słychać buczenie spod maski silnika, tak jakby się coś przycięło i nie chciało zmienić położenia. Zawór SCV sprawdzałem i według mnie jest OK. Podczas jazdy jest wszystko OK, rozruch na zimnym czy ciepłym silniku też bez problemu, spalanie w normie. Ssanie też działa prawidłowo. Problem pojawia się podczas pracy na biegu jałowym. Co oprócz SCV może być jeszcze przyczyną, może ktoś z Was miał podobne objawy. Ewentualnie jakiś namiar na szpenia lub warsztat co by sobie bez problemu poradził z tym tematem. |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 06-12-2019, 20:11
|
|
|
Zawór EGR może dawać podobne objawy , ale bez podłączenia do kompa i odczytania kodu błędów to takie wróżenie z fusów. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
|
|