|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero IV 2010 3,2 problem z DPF |
Autor |
Wiadomość |
michalzg4
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2019, 12:44 Pajero IV 2010 3,2 problem z DPF
|
|
|
Witam wszystkich mam Mitsubishi Pajero z 2010r silnik 3,2 200ps . Mam problem z DPF , kupiłem auto ok 1 rok temu przejechałem ok 8 000 km , na początku było ok . Po przejechaniu ok 500km wyskakiwał komunikat wypalania DPF jechałem ok 100km i się wypalał (komunikat zniknął)
Lecz przejechaniu ok 1000km znowu ten sam komunikat . Za ok 3 razem DPF się nie wypalił i musiałem wypalać z kompa . (mechanik powiedział że mam dpf zabrudzony ) więc wymontowałem dałem do czyszczenia i dalej tak samo tera ten cykl jest po przejechaniu ok 350km . (zapala się wypalanie DPF ) jadę ok 100km i wpada w tryb awaryjny . Już nie wiem gdzie mam się udać , bo jedni mówią że dpf , inni , wtryski może mapa itd . Jestem z dolnegośląska .
Może ktoś pomorze . Uprzejmie z góry dziękuję za pomoc . |
|
|
|
 |
|
|