Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Reperaturki nadkole tył oraz progi
Autor Wiadomość
Sandybanks 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 CS0 kombi 2004r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-12-2019, 20:39   Reperaturki nadkole tył oraz progi

Cześć,

Moje tylne nadkola nadają się do wymiany, po usunięciu rdzy, nadkolem to już nie będzie. Znalazłem na allegro aukcje niejakiego G13_pl:

nadkola:
https://allegro.pl/oferta/mitsubishi-lancer-03-reperaturka-blotnika-tyl-l-p-7531765897

progi:
https://allegro.pl/oferta/mitsubishi-lancer-03-08-prog-reperaturka-progu-l-p-8534635578

Nie mam pojęcia czy warto się w coś takiego pakować, co o tym sądzicie, a może ktoś już kupował tego typu, a nawet te same reperaturki?

Mam w domu sprzęt, żeby to spróbować samemu wymienić lub oddam specjaliście. Jeden stary samochód zrobiłem ponad 6 lat temu używając tego typu reperaturek, do dziś nic się z tym nie dzieje. A wiadomo, że Lancer z 2004 to już leciwe wozidło, jednak nie chcę zamieniać tylko leczyć, bo drugiego takiego nie dostanę ;)

lucekm 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Intense 06
Wysłany: 11-12-2019, 20:49   

Ja kupowałem i masz tam moją opinię.
Mi spasowały do sedana. Jestem zadowolony.
Lepiej wyciąć ruda niż kamuflować. Bo wszelkie szpachle i inne zaprawki jak masz już rozwarstwienie na rantach czy dziury to mijają się z celem.
U mnie z jednej strony miałem małe burchle przy lewym nadkolu, a z prawej w sumie nic szczególnego bo tylko nalot od wewnętrznej strony ale od razu wymieniłem 2strony nadkoli.
Progów nie wymieniałem bo mam plastikowe nakładki.

mrcng 
Forumowicz

Auto: Lancer CSW 1.6
Wysłany: 12-12-2019, 07:59   

ciekawe jak do kombi. Bo napisał Sprzedawca, że coś wlew jest przesunięty (otwór na wlew paliwa do kombi)
lucekm, po zakupie tych reperaturek (są dwie lewa i prawa?) jaki jest dalszy koszt wspawania tego i ogólnie ile naprawa wychodzi za to?

lucekm 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Intense 06
Wysłany: 12-12-2019, 08:20   

Ja płaciłem za robotę 1000zl. (Wspawanie i malowanie po obu stronach).

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 12-12-2019, 08:23   

Powiem tak, wlewem paliwa się nie przejmuj bo i tak recepturkę docinasz do tego co jest zgnite na aucie,.

Co do progów to są same poszycia, jak zgnły to i tak wewnątrz trzeba odbudować.
Plastkowe nakłądki tylko zakrywają wiec jak nieduże dziury to można łatać blachą i zakryć.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

FredPL 
Forumowicz

Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Wysłany: 12-12-2019, 18:28   

Jaki piękny widok, miałem wcześniej Carismę i gdy potrzebowałem to takie elementy do niej nie występowały. Aż się zastanawiam czy nie kupić 'na zapas' bo mam już drobny purchel na jednym błotniku na tyle.

mrcng 
Forumowicz

Auto: Lancer CSW 1.6
Wysłany: 02-03-2020, 11:49   

serwus, i ja robiłem ostatnio nadkole, a raczej dobry blacharz, ja tylko zamówiłem reperaturkę na allegro. Blacharz mówił, że średnio pasuje. ale wstawił całość bez docinania (ta od strony wlewu paliwa, kierowcy). Zrobił tak, że nie można odróżnić od nówki. Z tym, że cenowo wyszło 1000zł za całość (jednej strony).

Odpowiedz do tematu