|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zmiana 6-osobowego na 7-osobowego |
Autor |
Wiadomość |
marcingebus
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2020, 22:15 zmiana 6-osobowego na 7-osobowego
|
|
|
Mam grandisa 6-osobowego i zastanawiam się nad ew. zakupem tylnej kanap, aby przerobić na wersję 7-osobową. Sprawy prawne będą jakoś weryfikował, tutaj chcielam zapytać o technikę. A nurtuje mnie, sprawa szyn. W mojej wersji szyny pod prawe siedzenie jest mniej więcej odbiciem lustrzanym szyn pod lewe siedzenie. Tymczasem jak oglądałem fotele 2-rzędu na 3-osoby, to prawy fotel oczekuje szyn o szerszym rozstawie. I pytanie jak to jest rozwiązane, czy w aucie jest dodatkowa szyna przykryta tapicerką, że wyciągam stare fotele i wkadam nowe, czy to takie proste nie jest?
A druga sprawa, jeśli ktoś zna temat, to czy fotele 3-osobowe cofają się do tyłu bardziej w stronę bagażnika, niż wersje 1-osobowe? |
_________________ Harmęże |
|
|
|
 |
tdi19882
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2020, 22:09
|
|
|
Sprawa wygląda tak że musisz mieć napewno 2 szyny od kanapy na 2 osoby czyli 2 rząd . Wycina dziurę w tapicerce na tą szynę długą środkowa i musi być komplet zaslepek zakończeń. Mocowanie do podłogi też trzeba wykonać przykładając szynę i nawiercajac bo dziur nie ma są zasłonięte blachą. Pod blachą są natomiast przyspawane nakrętki wiec można je wykorzystać jeśli umiejętnie nawiercisz. Fotele raczej dalej nie pójdą do tylu bo szyny od tego pojedynczego fotela są podobne. Ważne są też plastyki przy progach żeby ładnie to wyglądało bo się różnią i nie pasują od 6 foteli do 7 |
|
|
|
 |
|
|