|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Alarm uniwersalny uzbrajany z kluczyka fabrycznego Grandis |
Autor |
Wiadomość |
marcingebus
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2020, 21:03 Alarm uniwersalny uzbrajany z kluczyka fabrycznego Grandis
|
|
|
Mam Grandisa 2006 diesel 2.0 DiD (od tygodnia).
Dostałem dwa kluczyki z immobilajzerem. Otwierają centralny. Auto IMHO nie ma alarmu, bo można otwierać zamykac mechanicznie i nic nie wyje. Dziła za to immobilizer (jeśli małą kostkę wyjąłem z kluczyka i zostawiłem w domu). Auto więc złodziej teoretycznie nie odpali, bez kluczyka ale może mi na przykład ukraść radio. Chciałbym na taką potencjalną okoliczność, aby włączył się alarm z syreną i zaczął wyć. Elektrykiem jako takim jestem i ogarnę średniej klasy alarm uniwersalny. Rozważam dwie wersje montażu:
Wersja 1.
Mój alarm nowy uniwersalny, który kupię - uzbrajał się i ew. rozbrajał z kluczyków fabrycznych,
Wersja 2
Aby piloty do alarmu, które kupię razem z alarmem zamykały i otwierały centralny zamek.
Pytanie gdzie szukać dokumentacji, i czy macie gdzieś dostępne schematy, aby wykonać wersje 1.
Wersję 2, to mogę się dostać do kabli w lewych drzwiach i jest nadzieja, że otwieranie kluczykiem drzwi kierowcy otwiera wszystkie pozostałe. |
_________________ Harmęże |
|
|
|
 |
|
|