|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Stale świeci Check engine, błędów nie "mruga&q |
Autor |
Wiadomość |
KamilŚ
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 v6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2020, 13:09 [3.0 V6] Stale świeci Check engine, błędów nie "mruga&q
|
|
|
Witam! Mam problem, którego nie znalazłem w żadnym temacie na forum. Ostatnio przeglądałem instrukcję i obrazek z kompletem kontrolek, jakie powinny znajdować się na moich zegarach. Był tam oczywiście CHECK. Ale na moich nigdy nie zapalał się nawet podczas, gdy kluczyk był na zapłonie.
Rozkręciłem pulpit, wyjąłem zegary. W miejscu checka była normalnie żarówka. Wymieniłem na nową. Teraz check pali się ciągle. Z forum dowiedziałem się, jak odczytać błędy przez "zworkę".. I tu pojawia się dziwna sprawa. Od skrzyni automatycznej brak błędów, abs wymrugał 3 błędy: 22, 25, 33. Ale check pali się światłem ciągłym. Nic nie sygnalizuje, nie miga błędów. O co chodzi? Czy skoro pali się podczas jazdy to nie powinien wymrugać co go boli?. Proszę o pomoc, bo nie wiem jak to ugryźć
[ Dodano: 28-02-2020, 12:30 ]
Zapomniałem dodać, że kontrolka ABS normalnie gaśnie po odpaleniu auta. |
|
|
|
 |
piotrc5
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 2012r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lut 2018 Posty: 37 Skąd: mazowieckie
|