Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogrzewanie :-(
Autor Wiadomość
kreuk 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1,1 2007
Kraj/Country: UK
Wysłany: 12-03-2020, 10:06   Ogrzewanie :-(

Naprawiłem wspomaganie .. :-) dziś nowy problem .... :-(
Mam o to taki problem ze nie mam ogrzewania na postoju:/ gdy jade leci gorace powietrze a gdy sie chwile zatrzymam zaraz zaczyna leciec chlodne...może ktoś coś...

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-03-2020, 21:31   

kreuk, sprawdź poziom płynu lub odpowietrz układ.
Jak nie pomoże to pisz.

meyer2 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt6
Wysłany: 27-12-2020, 20:03   

Przyłączę sie do tego tematu. Problem u mnie taki, że bardzo słabo grzeje (termostat juz nowy), płyn również. Odpowietrzony układ. Jednak nawiewy od strony kierowcy zimne, a pasażera grzeje tak sobie. Co może być problemem?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-12-2020, 10:11   

meyer2, może coś nie tak ze sterowaniem klapkami mieszającymi ciepłe z zimnym powietrzem a może i zamulona nagrzewnica co też może być i u kreuk.
Jeśli ogrzewanie lepiej działa przy wyższych obrotach silnika to może być wina albo zamulonej nagrzewnicy lub słabej wydajności pompy układu chłodzącego.
Nagrzewnicę można spróbować przepłukać bieżącą wodą.

Adrianii 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DiD
Wysłany: 31-08-2022, 19:36   

Mam to samo. Od pasażera jakoś grzeje, a od kierowcy nic. Macie pomysł jak się dostać do tych klapek? Czy jest jakiś zewnętrzny moduł do sterowania? Mechanik kiedyś niby płukał, ale nic nie dało. Jak to samemu wypłukać?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 01-09-2022, 07:48   

Żeby się dostać do samych klapek sterujących to trzeba zdjąć całą deskę. Wbrew pozorom to nie jest jakoś bardzo trudne, nie robiłem w Cari ale w Galancie i tam najpierw się zdejmuje tunel środkowy (a wcześniej jeszcze fotele przednie) a potem kilkanaście śrubek i decha wychodzi (kierownicę też demontowałem).
Być może da się prościej. Wtedy cały mechanizm z nagrzewnicą i mieszalnikiem jest na wierzchu.
Przy klimatroniku są 3 silniki, które tym sterują a w zwykłym to oczywiście na linki.
Wiadomo, że przy ściąganiu deski trzeba uważać, odpinać kable bo tam wiązka idzie, odpiąć linki/cięgna...

Adrianii 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DiD
Wysłany: 01-09-2022, 09:33   

Miałem na myśli Colta z30, ale nie wpisałem go w profil jeszcze 😁 pewnie zasada działania taka sama

Odpowiedz do tematu