Przeglądy okresowe |
Autor |
Wiadomość |
po.miras
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2020, 23:05 Przeglądy okresowe
|
|
|
Taki szybki temat.
Jak w obecnej sytuacji koronawirus wyglądają przeglądy w ASO.
Czy są realizowane czy przekładane na inny termin?
Dwa tygodnie temu ustaliłem termin, najbliższy poniedziałek i teraz nie wiem co robić.[/b] |
_________________ 三菱ランサースポーツバック |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 514 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 22-03-2020, 07:04
|
|
|
po.miras napisał/a: | Dwa tygodnie temu ustaliłem termin, najbliższy poniedziałek i teraz nie wiem co robić |
Jechać. Ja byłem w ASO w ramach akcji serwisowej kilka dni temu. Bardzo mały ruch, kontakt jedynie wzrokowy i z daleka werbalny. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3269 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 22-03-2020, 08:37
|
|
|
po.miras- ja bym zaczął od telefonu. |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 22-03-2020, 13:46
|
|
|
po.miras, jak Uwex napisał - zadzwoń rano i zapytaj. No i zasady higieniczne jakbyś do zakażnie chorego do szpitala jechał jak już musisz robić ten przegląd teraz. |
|
|
|
 |
Organic
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 01-04-2020, 10:49
|
|
|
Witam,
u mnie jeden serwis już oferuje usługę door-to-door. Koszt 99zł. Ale to raczej ich własna inicjatywa.
Sam tez mam dylemat, bo teoretycznie do końca kwietnia mam przegląd gwarancyjny (ostatni). Auto z 2016, 40 tys. przebiegu i w obecnej sytuacji (mam prace zdalną) samochód stoi po domem i pewnie jeszcze taki stan trochę potrwa. Rozważam rezygnację z przeglądu (wiem, że oznacza to utratę gwarancji), rocznie nie robię więcej niż 10 tys, a w tym roku to nie wiem czy zrobię połowę z tego. Koszt przeglądu to min. 1100 zł. Nie wiem jak jest w Mitsu ale w Renault przerabiałem kwestie gwarancji i nie mam złudzeń, co od tego jak to może w praktyce wyglądać |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3269 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 02-04-2020, 09:02
|
|
|
Moim zdaniem, jeśli nie możesz w terminie zgłosić się na przegląd z powodu zakazu poruszania się, to nie stracisz gwarancji. Oczywiście trzeba by ten przegląd zrobić w momencie zaniku tej restrykcji. |
|
 |
LysyG
Forumowicz
Auto: Outlander 2020, 2,0 4WD
|
Wysłany: 07-04-2020, 15:00
|
|
|
Uwex napisał/a: | Moim zdaniem, jeśli nie możesz w terminie zgłosić się na przegląd z powodu zakazu poruszania się, to nie stracisz gwarancji. Oczywiście trzeba by ten przegląd zrobić w momencie zaniku tej restrykcji. |
Myślę że twoje zdanie jest najmniej ważne w tym wszystkim . Przede wszystkim pisać maile do Mitsubishi Polska, coby mieć wszystko na piśmie. Wg mnie stwierdzą, że można było wcześniej przyjechać na przegląd. Napisz i wszystkiego się dowiesz. |
|
|
|
 |
Organic
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 13-07-2020, 12:39
|
|
|
Długo to trwało ale ostatecznie przegląd w serwisie zrobiłem dopiero 11.07.2020 i został potraktowany jako normalny przegląd gwarancyjny, ponieważ nie przekroczyłem limitu 10 tys. km od poprzedniego przeglądu. Oczywiście w normalnych warunkach tak by się nie stało, ale ze względu na lockdown dopuszczono przesunięcie terminu. Wszystkie pieczątki mam w książeczce, gwarancja zachowana |
|
|
|
 |
|