|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szuranie przy puszczaniu sprzęgła - ruszaniu/Rezonans- Film |
Autor |
Wiadomość |
redzio55
Nowy Forumowicz
Auto: Mirage / Space Star A05A 1.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2020, 13:12 Szuranie przy puszczaniu sprzęgła - ruszaniu/Rezonans- Film
|
|
|
Witam , nie wiem czy dobrze trafiłem ale zapytam tu by nie otwierać nowego tematu .
Po przeczytaniu tematu mam chyba podobny problem ale nie wiem , otóż u mnie przy wrzuceniu pierwszego biegu i tak w połowie puszczania sprzęgła jednocześnie dodając gaz przy ruszaniu słychać jak by szuranie (słyszalne tylko podczas ruszania ) , natomiast na wsteczny ( procedura ta sama ) objaw jest głośniejszy . Morze ktoś cos wie coś na ten temat ? nie chcę niepotrzebnie demontować skrzyni jak problem np. to cos innego a problem jest znany dla kogoś co juz to przerabiał . Dodam ze pasek klinowy naciągnięty prawidłowo .
[ Dodano: 04-04-2020, 23:05 ]
Tak wiec zrobiłem test na obciążeniu z zaciągniętym ręcznym i dźwięk się pojawia w połowie sprzęgła przy próbie ruszania , niestety nie mam narazie drugiej osoby by bardziej zlokalizować ten dźwięk. Nikt nie miał takiego problemu? Auto zakupiłem niedawno z przebiegiem 38 tkm.
[ Dodano: 19-04-2020, 11:32 ]
Nikt nie miał takiego problemu ?
[ Dodano: 19-04-2020, 12:29 ]
Nagrałem film w którym jest słyszalny odgłos , może ktoś cos ... ?
LINK:
LINK
Lub skopiuj adres:
https://youtu.be/spNBvTCfgMU |
|
|
|
 |
|
|