|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
sprzęgło - nisko łapie |
Autor |
Wiadomość |
romek atomek2
Forumowicz
Auto: e46 tourer 330 / Pajero Pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2020, 09:48 sprzęgło - nisko łapie
|
|
|
jak w tytule, czuję że dość nisko łapie - żonka lubi stać na półsprzęgle na światłach pod górkę np. wsiadłem do Pinink'a i nie wiem jaka to przyczyna czy to żeczywiscie sprzęgło się kończy - czy jakaś hydraulika ? - co sprawdzić ? jak szukać ? - sprzęglo nie ślizga .. nawet przy agresywnym ruszeniu.
ps. wymieniał ktoś sprzęgło z WAS tak pod domem, Pinin ma lift ponad 2" - wiec miejsca jest spokojnie na zżucenie skrzyni bez żadnych kanałów czy najazdów.
wczoraj z racji ładnej pogody poszedł serwis olejowy, wymiana filtra powietrza, czyszczenie przepustnicy, zostało mi to sprzęgło.
nisko łapie = wciskam pedła sprzęgła i nie czuję oporu w pierwszej 1/3 zakresu - a dopiero jakby w 2/3. Pajero 1,8GDI |
|
|
|
 |
empi
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 2,0 GDI
|
Wysłany: 10-04-2020, 12:05
|
|
|
Jeśli nie masz poślizgu sprzęgła, sprawdź siłownik sprzęgła (wysprzęglik). Robiłem u siebie, wymieniałem uszczelki tłoczka, już 2 razy. One lubią przepuszczać. A na zewnątrz wycieku nie widać. |
|
|
|
 |
romek atomek2
Forumowicz
Auto: e46 tourer 330 / Pajero Pinin
|
Wysłany: 10-04-2020, 12:33
|
|
|
empi napisał/a: | A na zewnątrz wycieku nie widać. |
dokładnie jak piszesz - dziękuję Ci - przeglądnę go dziś.
edit
przeglądnąłem wczoraj i wycieku brak, płynu nie ubywa |
|
|
|
 |
|
|