Wydech Pajero Sport 3.0v6 - jak poprawić brzmienie |
Autor |
Wiadomość |
majkiddz
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2020, 18:06 Wydech Pajero Sport 3.0v6 - jak poprawić brzmienie
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu jestem (razem z moim tatą) posiadaczem Pajero Sport 3.0V6 z 1999r. Chciałbym poprawić brzmienie wydechu - trochę je podrasować.
Proszę o sugestie - jak to zrobić bez dużego wkładu finansowego? Czy na allegro i olx potrafią pojawić się całe układy wydechowe? Czy mogę wyciąć sam katalizator (jak to się będzie miało do spalania i samego dźwięku)? Dziękuję za wszelkie sugestie |
|
|
|
 |
Ferrotyp
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2 3.0
|
Wysłany: 27-04-2020, 18:19
|
|
|
Nie wiem jak w sporcie sondy siedza, w pajero 2 masz jedna przed katem, wiec na spalanie nie wplynie. Bedzie BARDZO glosny. Wpakuj sobie od razu strumienice z duzego motocykla, ale o dowodzie rejestracyjnym zapomnij, teraz odlawiaja starsze auta. Same plusy, dlatego wstawilem kata i 2 tlumiki grodziowe, nikt sie nie czepia. Twoja wola. |
|
|
|
 |
majkiddz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 21:03
|
|
|
Rozumiem, ze u Ciebie bylo za glosno bez kata? Katalizator wstawiles nieoryginalny? W jaki sposob dobiore strumiennice aby nie byla waskim gardlem? I czym sa tlumiki grodziowe? |
|
|
|
 |
Ferrotyp
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 21:18
|
|
|
Strumienica- duza rura. Przez fi10 przeleci wszystko. Kat za 500 zl, wystarcza w zupelnosci, nie daj sobie wcisnac ceramicznego. Tlumik grodziowy/krancowy , najpopularniejszy na naszym rynku, najprosciej bedzie jesli zobaczysz w google. Kupilem auto na strumienicy, brak pochlaniaczy dzwieku poza przelotowym tlumikiem koncowym. Zrobilem tak trase kr-waw. Do tej pory bardzo negatywnie ja wspominam. Kat- dopalanie wyrzutow. Jesli masz gaz bez kata bedzie strasznie smierdziec. Te auta maja swoj przebieg i sila rzeczy nie dopalaja wszystkiego. |
|
|
|
 |
majkiddz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 21:32
|
|
|
Nie mam LPG i raczej nie bedzie go w aucie... Oryginalny kat jest na miejscu - czy jest zatem sens zmieniac go na inny, nieoryginalny? |
|
|
|
 |
Ferrotyp
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 21:41
|
|
|
Nie no, nie wiem co masz i czego sie spodziewasz. Ja chcialem odradzic jakiekolwiek ingerencje zwielszajace poziom glosnosci auta. |
|
|
|
 |
majkiddz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 21:45
|
|
|
Spoko, dziekuje za rade... Po prostu chcialem zwiekszyc glosnosc, poglegic basowosc, podkreslic dzwiek v6. Np w golfie r32 mialem wywalony srodkowy, bez zadnych zmian srednicy calego ukladu i darl sie jak wsciekly. |
|
|
|
 |
|