Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Paski ledowe na drzwi.
Autor Wiadomość
Grizli 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer VIII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2020, 22:57   Paski ledowe na drzwi.

Cześć,

zakupiłem paski ledowe z aliexpress https://pl.aliexpress.com/item/32951997903.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fChvbrC. Chciałbym je zamontować w przednich drzwiach. Potrzebowałbym pomocy jak można obejść, aby nie podłączać ich do gniazda zapalniczki. Nie wiem.. czy podlutować to z którymś z kaabli od panelu na drzwiach, może ktoś ma jakiś inny pomysł. Proszę o pomoc. :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 09-06-2020, 23:29   

tyku kiedyś na forum się chwalił projektorami led w drzwiach, pewnie coś doradzi :wink: .

Grizli 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2020, 08:30   

Projektory pewnie podpięte byly pod czujke(?) zamknięcia drzwi. Zapalają sie razem ze światłem sufitowym ;)
W mojm przypadku myślę że najlepiej by było jakby paski zapalały się razem z włączeniem świateł do jazdy. Teraz nie pamiętam, jestem w pracy, ale przyciski na panelu w drzwiach podświetlają się chyba właśnie razem z włączeniem świateł? ;)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 10-06-2020, 08:50   

Sprawdź czy czasem nie podświetlają się zaraz po zapłonie.
Pytanie, czy podświetlenie podczas jazdy wieczorem nie będzie przeszkadzać.
Ja nie lubię jak mi coś po gałach świeci, no może poza Janosikiem na fonie ;) .
Nawet zegary mam na maxa ściemnione.

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 10-06-2020, 09:33   

Ja mam coś takiego:

Plus ze światełka z podsufitki, a minusy z czujników drzwi. Każdy LED odpala się tylko po otwarciu konkretnych drzwi.

Grizli 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2020, 13:36   

Tylko trochę sie nie zrozumielismy. Te paski ledowe to takie cos jak ambilight w skodzie. Chodzi o oświetlenie drzwi wewnątrz. Na aukcji pod linkiem widac. Chcę je wcisnąć w szczelinę pod tym plastikiem carbonowo podobnym. ;)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 10-06-2020, 13:48   

Grizli napisał/a:
Chcę je wcisnąć w szczelinę pod tym plastikiem carbonowo podobnym.

Ale czy takie jak Twoje, czy projektory lub podświetlenie aby nie wejść w kałużę to zasilanie pewnie trzeba podpiąć tak samo :wink: .

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 10-06-2020, 14:23   

A, ok, bo napisałeś paski, to nawet nie sprawdzałem linku, założyłem że chodzi o zwykłe taśmy ledowe.

To podpięcie zależy jak chcesz, żeby to działało. Jeśli ma się świecić po zmierzchu, to bym szukał jakiegoś źródła, które jest podłączane po wykryciu zmierzchu (gdy światła są w trybie auto). Jeśli nie świeci za mocno, to poszukać jakiegoś źródła po przekręcaniu kluczyka i niech świeci cały czas.

Bizi78 napisał/a:
projektory lub podświetlenie aby nie wejść w kałużę to zasilanie pewnie trzeba podpiąć tak samo

Niekoniecznie, bo ja podpiąłem tak, żeby się świeciło nawet bez kluczyka i tylko po otwarciu drzwi, po zamknięciu gasną, projektory chyba mają czujnik i własne zasilanie-baterię (przynajmniej ja tylko z takimi miałem styczność).

Roguuu95 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Wysłany: 11-06-2020, 16:13   

Ja mam u siebie podświetlanie nóg u kierowcy i pasażera, podpiąłem się do przewodów od świateł dziennych przy gniazdku po lewej na dole patrząc od strony kierowcy i stamtąd pociągnąłem sobie kabelkiem tam gdzie chciałem. Bardzo prosta robota tylko musisz poszukać w instrukcji który to jest. Przeciągnąć napięcie do drzwi stamtąd nie powinno być problemem bo jest tuż obok, a do drzwi pasażera to przeciągnij sobie za kierownicą, konsolą i schowkiem tylko zamocuj to jakąś taśmą do innych kabli by sobie tak luzem to nie latało.

Odpowiedz do tematu