|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
1.8 GDI bębny - problem z ręcznym |
Autor |
Wiadomość |
rocketman19
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 99r. ver. 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-06-2020, 14:51 1.8 GDI bębny - problem z ręcznym
|
|
|
Siema. Ostatnio podczas cofania jakimś cudem urwały mi się okładziny ze szczęk (całe szczęście nie uszkodziły nic w środku), kupiłem nowy zestaw, wymieniłem i powstał problem z ręcznym. Łapie ledwo co pod sam koniec zakresu ruchu ręcznym i to tylko na prawym kole, lewe jakby nic.
Przy wymianie skręciłem samo regulator na maxa, odkleszczyłem jeden tłoczek bo się zapiekł (teraz się już rusza normalnie), poskładałem wszytko do kupy jak było wcześniej.
Przed awarią ręczny działał normalnie: zaczynał wyczuwalnie hamować na 2-3 ząbku.
Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Czy to może być wina skręconych samoregulatorów i po jakimś czasie wszystko wróci do normy?
https://drive.google.com/drive/folders/1-8Klgik8X30I2HTBfLq8DIjPtumS-Ucv?usp=sharing
Zdjęcia wrzucam na dysk google w razie czego dla potomnych. (zdjęcia lewej po wymianie, a prawej przed)
Z góry dziękuję bardzo za wszystkie porady pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 24-06-2020, 15:32
|
|
|
Te regulatory trzeba ręcznie wyregulować aby szczęki były jak najbliżej bębnów ale żeby jeszcze nie obcierały.
[ Dodano: 24-06-2020, 15:33 ]
One same się nie wyregulują. |
|
|
|
 |
|
|