|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
E33A bierze olej |
Autor |
Wiadomość |
Oggus
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1992 GLSi Liftback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2020, 13:19 E33A bierze olej
|
|
|
Witam forumowiczów mam pytanie co zrobić żeby galant przestał brać olej jestem 3 tygodnie po wymianie oleju obecnie jeździ na 5W50 Valvoline Racing (niestety nie mam pełnej kontroli bo auto na spółkę z ojcem i taki wybrał z mechanikiem)
Po 3 tygodniach i 2900KM zbliżyło się do dolnej granicy na bagnecie, oprócz tego zauważyłem wyciek po lewej stronie pod pokrywa silnika, kompresja kolejno to 12/12/11,25/11,5
Mechanik mówi, że chodzi o uszczelkę pod pokrywa silnika i żeby zamówić nówkę z ASO
Silnik to 4G63 8v SOHC jakieś rady? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11140 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 25-09-2020, 17:17
|
|
|
Zalać cylindry naftą, poczekać aż spłynie do miski olejowej, wymienić olej na taki jak podaje specyfikacja, i obserwować zużycie. Jeśli nadal będzie pobierał, wtedy sprawdzić osadzenie zaworów w głowicy. |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-09-2020, 21:11
|
|
|
Na początek wymień uszczelniacze trzonków zaworów - można to zrobić bez ściągania głowicy. Potem uszczelnienie pokrywy.
A jak to nie pomoże, to może być kwestia pierścieni. |
|
|
|
 |
Oggus
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1992 GLSi Liftback
|
Wysłany: 10-11-2020, 17:15
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Na początek wymień uszczelniacze trzonków zaworów - można to zrobić bez ściągania głowicy. Potem uszczelnienie pokrywy.
A jak to nie pomoże, to może być kwestia pierścieni. |
Powiem tak wymieniłem wszystko, aczkolwiek nadal sa wycieki jakies ogolnie najwiecej widze kolo korka wlewu oleju czy wiesz moze gdzie dostane uszczelke lub nowy korek? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
|
|