|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klimatyzacja Kompresor CU5W Outlander 2004 2.4 Mivec |
Autor |
Wiadomość |
Stachhu
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2020, 14:53 Klimatyzacja Kompresor CU5W Outlander 2004 2.4 Mivec
|
|
|
Cześć,
Potrzebna rada. Pacjent Mitsubishi Outlander 1 2004 2.4 Mivec. Temat Klimatyzacja.
Po raz kolejny klima w moim Outku padła. Tym razem rozwaliło się koło pasowe i rozwaliło kompresor.
Moje auto to modelowo CU5W i tu zaczynają się schody do piekła. Poszukuje kompresora klimatyzacji jednak łatwiej znaleźć garnek na końcu tęczy niż podzespoły do tego modelu.
Numer części do 2.4
Part code Part number
87014A 7813A037 COMPRESSOR ASSY,A/C
Czy ktoś z was wie jakie różnice (poza średnicą koła pasowego) są w kompresorach montowanych w silnikach 2.0 i 2.4?
Numer części do 2.0
Part code Part number
87014A 7813A036 COMPRESSOR ASSY,A/C
Z racji tego, że kompresor 7813A037 (2,4) jest niedostępny, chcę założyć model od 2.0 7813A036.
Ktoś próbował?
Kod silnika 4G69 - 2,4 Mivec,
Kod silnika 4G63 - 2.0 |
_________________ ----
Mitsubishi Outlander I 2.4
Mitsubishi Outlander I 2.0 |
|
|
|
 |
stickman
Forumowicz
Auto: O1 2.0 4WD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2017 Posty: 143 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-07-2020, 12:21
|
|
|
Co prawda to nie odpowiedź wprost na Twoje pytanie, ale nie masz przypadkiem w okolicy firmy która umie regenerować sprężarki klimatyzacji? No chyba że faktycznie miazga tam taka, że może być problem z nietypowymi częściami.
Możesz przy okazji napisać co koło pasowe narozrabiało? To może być jakaś nauka dla wszystkich czytajacych. Ja sobie bardzo chwalę niezawodność klimatyzacji w moim O1 (chłodzi super, nic nie ucieka z układu) - gdzie w innych autach tak różowo nie było. Mam nadzieję że tak pozostanie i dobrze wiedzieć z której strony można się ewentualnie spodziewać niespodzianki i na co zwrócić uwagę. |
|
|
|
 |
|
|