Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3 pytania - czujnik ciśnienia klimatyzacji, układ wydechowy
Autor Wiadomość
Seawolf 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-03-2020, 10:00   3 pytania - czujnik ciśnienia klimatyzacji, układ wydechowy

Nie chciałbym zaczynać 3 postów więc 3 pytania dotyczące technikaliów w jednym poście:

Mój model rok 2012 Out III 110 KW 150 KM 1998 ccm

1. Czujnik ciśnienia klimatyzacji - od jakiegoś czasu słyszę częste "pyknięcia" przy załączeniu wyłączaniu klimy, auto zaczęło jakby więcej palić. Czy może to być spowodowane wadliwym działaniem czujnika ciśnienia klimatyzacji? Nie mogłem póki co namierzyć nowego do kupienia ale może ktoś miał z tym doświadczenia?

2. Auto ma przebieg 100 k km i pojawił się problem z dziurami w układzie wydechowym. Chodzi o tłumik środkowy i końcowy. Dziury są od góry dlatego przy badaniu technicznym nic nie wychodziło ale jednak słychać przy dodaniu gazu. Dużo jeżdżę za granicę a tam jest sypane solą może to dlatego bo dziwne że po 6 latach są dziury... Jeśli mieliście podobnie na jakie tłumiki wymienialiście? Są jakieś zamienniki?

3. Po wizycie w warsztacie (malowanie porysowanych drzwi gdzie pewnie był odłączony akumulator) zmieniło się ustawienie automatycznego otwierania okna kierowcy. Wcześniej po kliknięciu okno otwierało się i zamykało automatycznie, obecnie trzeba trzymać paluchem a automat się odłączył. Pewnie komp się zresetował... Jest jakiś poradnik do takich rzeczy które można w Oucie przełączyć czy włączyć i ustawić dodatkowo?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 17-03-2020, 10:35   

1. Może to być przekaźnik od klimy (otwórz maskę i posłuchaj w okolicy skrzynki bezpiecznikowej. Co do spalania to standard, że przy włączonej klimie więcej pali.
2.
3. Spróbuj patentu ze starszych miśków.
Otwórz szybę trzymając przyciska na maksa wciśnięty parę sekund w maksymalnym położeniu po zjechaniu szyby na dół.
Następnie zamknij szybę trzymając przycisk parę sekund w maksymalnym położeniu po zamknięciu szyby.

Seawolf 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 3
Wysłany: 19-03-2020, 11:53   

1. Sprawdzę...
2. poczekam
3. patent ze starych miśków działa - dzięki

polsky 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2012 2.0 Pb CVT
Wysłany: 02-09-2020, 12:14   

Udało się ogarnąć tłumik środkowy? Ja też mam dziury i słychać już, boję się żeby nie odpadł. Koncowy mam wymieniony, ale rura dziurawa jest. Czy ta rura jest na stałe z katalizatorem?

[ Dodano: 24-05-2021, 14:06 ]
Seawolf napisał/a:
Nie chciałbym zaczynać 3 postów więc 3 pytania dotyczące technikaliów w jednym poście:

Mój model rok 2012 Out III 110 KW 150 KM 1998 ccm

1. Czujnik ciśnienia klimatyzacji - od jakiegoś czasu słyszę częste "pyknięcia" przy załączeniu wyłączaniu klimy, auto zaczęło jakby więcej palić. Czy może to być spowodowane wadliwym działaniem czujnika ciśnienia klimatyzacji? Nie mogłem póki co namierzyć nowego do kupienia ale może ktoś miał z tym doświadczenia?

2. Auto ma przebieg 100 k km i pojawił się problem z dziurami w układzie wydechowym. Chodzi o tłumik środkowy i końcowy. Dziury są od góry dlatego przy badaniu technicznym nic nie wychodziło ale jednak słychać przy dodaniu gazu. Dużo jeżdżę za granicę a tam jest sypane solą może to dlatego bo dziwne że po 6 latach są dziury... Jeśli mieliście podobnie na jakie tłumiki wymienialiście? Są jakieś zamienniki?

3. Po wizycie w warsztacie (malowanie porysowanych drzwi gdzie pewnie był odłączony akumulator) zmieniło się ustawienie automatycznego otwierania okna kierowcy. Wcześniej po kliknięciu okno otwierało się i zamykało automatycznie, obecnie trzeba trzymać paluchem a automat się odłączył. Pewnie komp się zresetował... Jest jakiś poradnik do takich rzeczy które można w Oucie przełączyć czy włączyć i ustawić dodatkowo?

I jak? Tłumik ogarnięty? Coś możesz polecić? Z tego co wiem to środkowy od razu z katem jest, ASO woła 5k

Odpowiedz do tematu