|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana głośników |
Autor |
Wiadomość |
Ijon.Foden
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-09-2020, 22:10 Wymiana głośników
|
|
|
Moje tylne głośniki pierdza 🙁
Byłem na diagnozie i poradzie w Bariera Dźwięku. To oni montowali zestawy Alpina do seryjnych modeli na zlecenie MMC. Facet doradził mi przełożenie przednich fabrycznych głośników na tył, a na przód kupić nowe. Polecił mi DLS up6i, albo troche tańsze DLS RC6.2. Oba zestawy to dwudrożne komplety na drzwi przednie. Głośnik na dół i gwizdek obok lusterka.
Co o tym sądzicie? Wiecie jak to gra? Nie znam sie na Car Audio niestety, a szybki przegląd netu zwrócił tylko sklepy z cenami.
Druga sprawa. W Barierze chętnie mi to zrobią, ale dopiero w grudniu. Ktoś moze polecić warsztat car audio co zna sie na instalacji w Pajero IV? |
|
|
|
 |
szczypior77
Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD Intense
|
Wysłany: 22-09-2020, 08:57 Re: Wymiana głośników
|
|
|
Ijon.Foden napisał/a: | Moje tylne głośniki pierdza 🙁
Byłem na diagnozie i poradzie w Bariera Dźwięku. To oni montowali zestawy Alpina do seryjnych modeli na zlecenie MMC. Facet doradził mi przełożenie przednich fabrycznych głośników na tył, a na przód kupić nowe. Polecił mi DLS up6i, albo troche tańsze DLS RC6.2. Oba zestawy to dwudrożne komplety na drzwi przednie. Głośnik na dół i gwizdek obok lusterka.
Co o tym sądzicie? Wiecie jak to gra? Nie znam sie na Car Audio niestety, a szybki przegląd netu zwrócił tylko sklepy z cenami.
Druga sprawa. W Barierze chętnie mi to zrobią, ale dopiero w grudniu. Ktoś moze polecić warsztat car audio co zna sie na instalacji w Pajero IV? |
Wymieniłeś głośniki? |
|
|
|
 |
Ijon.Foden
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 10-10-2020, 23:24
|
|
|
Jadę wymienić 13.paź. W Barierze znaleźli termin
Nie miałem czasu szukać i uznałem, ze znają sie na rzeczy, wiec biorę te DLSy.
[ Dodano: 13-11-2020, 11:42 ]
Wymieniłem 😄
Jestem zachwycony. Z początku nie bylem pewien, bo nie było żadnego efektu Wow. Z czasem jednak zauważyłem kilka rzeczy:
1. Ustawienia Equalizera mam ustawione teraz na FLAT, wcześniej miałem podbite niskie i wysokie tony.
2. Poprzednie ustawienia Equalizera nie da sie słuchać na nowych głośnikach 🙂
3. Słyszę różnice przy każdym minimalnym podbiciu pojedynczej częstotliwości, wcześniej aby zauważyć musiałem podbijać o polowe zakresu.
4. Barwa dźwięku jest lepsza niż wszystkie inne głośniki i słuchawki jakie mam w domu. Porównywalny jest tylko zestaw kina domowego Harman Kardon.
No i na koniec najważniejsze. Mam wrażenie, ze wcześniej słuchałem muzyki przy włączonej suszarce, która w końcu ktoś wyłączył 😜 |
|
|
|
 |
|
|