Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
słabsze przyśpieszenie i delikatne szarpanie
Autor Wiadomość
dk91 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer VIII 1.8 cvt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2020, 10:32   słabsze przyśpieszenie i delikatne szarpanie

Witajcie.

Problem jest taki, że samochód (lancer CVT 1.8 143KM) jest mniej czuły na pedał gazu niż drugi Lancer CVT 1.8 140KM.
Dodatkowo czuć delikatne szarpanie przy przyśpieszaniu (tak jakby chciał się wyrwać a coś go trzyma).

Samochód posiada roczną instalację LPG. Filtry zmienione. Dzieję się to na benzynie jak i gazie.

Czyściłem ostatnio przepustnicę.

carlo72 
Nowy Forumowicz

Auto: LANCER 2009 1.8 Benzyna
Wysłany: 17-09-2020, 14:59   

Podepnę się do tematu.
Od miesiąca także jestem właścicielem samochodu Mitsubishi Lancer 1.8 chyba 143 Km z roku 2009.
Też mam podobne wrażenie jak kolega dk91, że auto słabo reaguje na gaz. Do tej pory jeździłem autkiem z silnikiem Hondy Accord 2.0 benzyna, który zdecydowanie lepiej przyspieszał a motor był bardziej „brutalny” jak ten który obecnie posiadam w Lancerku. Nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia może to kwestia sposobu jazdy. Pierwotnie podejrzewałem, że to sprzęgło się kończy, bo niby pedał bierze trochę nisko, ale sprzęgło nie ślizga i nic nie szarpie przy przyspieszaniu czy ruszaniu. Auto ogólnie w bardzo dobrym stanie i to może tylko moje urojenie. Dzisiaj jeszcze odnalazłem serwis, w którym był serwisowany od początku w Niemczech. Czekam na historię napraw pojazdu mam nadzieje, że odpiszą, bo serwis wygląda na konkretny https://seitz-autohaus.de/. Jak coś więcej się dowiem dam znać.

MAthew2000x 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 30-09-2020, 14:03   

Na jakich dystansach jeździcie? Silnik zdąży się nagrzać i porządnie przepalić?

carlo72 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-09-2020, 14:10   

Teraz mam jakieś 10 km do pracy więc chyba zbyt mały dystans aby silnik konkretnie się nagrzał. Nie jest to miasto tak więc w korkach nie stoję.

MAthew2000x 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 30-09-2020, 15:04   

Na autostradę i kitę mu.
Ja się zmagałem z brakiem mocy nie wiem ile czasu a wystarczyło go porządnie przegonić. Pewno zatkany katalizator czy coś

carlo72 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-10-2020, 09:46   

Racja w końcu japońce lubią wysokie obroty.
Przy okazji dostanie po garach :)
Zobaczymy może coś się zmieni a może mi się coś zdaje.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu